AIPS: Merlo az ötödik ciklusát kezdheti meg; magyar jelöltek

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2022.07.06. 22:41
null
Gianni Merlo (Kép forrása: MSÚSZ)
Lezárult a jelölések sora a Nemzetközi Sportújságíró-szövetség tisztségeire – számolt be a hírről a Magyar Sportújságírók Szövetsége és az AIPS. Gianni Merlo elnök az ötödik ciklusára készülhet. Az MSÚSZ Szöllősi György elnököt, lapunk főszerkesztőjét jelölte az AIPS Europe elnökségébe, valamint Csisztu Zsuzsa alelnököt az AIPS végrehajtó bizottságába, továbbá az AIPS alelnöki posztjára.


Gianni Merlo 2005 óta vezeti az AIPS-t, most egyedüli jelölt a posztra.

Szöllősi György jelenleg az AIPS Europe alelnöke, Csisztu Zsuzsa az AIPS végrehajtó bizottságának tagja. Mindkettőjüket 2017-ben választották meg vb-tagnak, majd Szöllősi Györgyöt 2019-ben az AIPS Europe alelnökének.

Fotó: MSÚSZ
Fotó: MSÚSZ

Az AIPS Europe-ba elnököt, főtitkárt, pénztárnokot és kilenc vb-tagot választanak. Itt az elnöki posztra ketten kandidálnak (a korábbi elnök, a máltai Charles Camenzuli és a francia Marc Ventouillac. Az elnökség helyeire tizenketten jelentkeztek, köztük van Szöllősi György is.

A tisztújítást október elején tartják majd, Rómában. A tisztújítás eredetileg 2021-ben lett volna esedékes, de a pandémia miatt az idénre csúszott, így ez lesz az első kongresszus a 2020-as budapesti óta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik