A Ferencváros a legkedvezőbb helyzetben a visszavágó előtt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.25. 19:15
null
Bácsi Péter is szőnyegre lép (Fotó: NS-archív)
A Ferencváros két, az ESMTK egy győzelemmel, míg a Vasas nyeretlenül várja a vegyes fogású birkózó-csapatbajnokság döntőjének második, visszavágó körét. Holnap 17 óra 45 perckor kezdődik sok régi, nagy csata színhelyén, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A versenyt – élő tévéközvetítésben – a szövetség honlapján (birkozoszov.hu) is nyomon lehet követni.

Vezet az FTC a csapatbajnoki döntő első köre után, két győzelemmel, 35-26-os „gólkülönbséggel", megelőzve az egy győzelmet szerző ESMTK-t (32-33) és a nyeretlen Vasast (27-35). A vezető Fradi és a harmadik helyen álló piros-kékek között „csak" annyi a különbség, hogy azt két tusgyőzelem is minimálissá teheti.

A tavalyi döntő visszavágó köre előtt például a Csepeli BC a harmadik helyen állt, mégis megszerezte a győzelmet, míg a második kört vezető pozícióban váró Dorogi NC végül kénytelen volt beérni a bronzéremmel.

Az öreg Sportcsarnokban ezúttal a szabadfogásúak mérkőznek meg az 59, a 71, a 80 és a 98 kg-ban, míg a kötöttfogásúk terepe a 66, a 75, a 85 és a 130 kiló lesz.

A csapatbajnokságok külön varázsa, hogy akár mellékszereplők is eldönthetik a helyezések sorsát. A fináléban szőnyegre lép a világ- és Európa-bajnok Bácsi Péter (FTC), illetve stabil válogatott versenyzők, mint Krasznai Máté, Török Zsolt (FTC), Nagy Péter, Nagy Mihály, Kéri Zoltán (ESMTK), illetve Szabó László, Nunajev Juszup (Vasas). Eddig három kiváló, ukrán szabadfogású birkózó is szerepelt, kettő az ESMTK-ban, egy az FTC-ben, s ki tudja, nem jelenik-e meg újabb idegenlégiós is a sorsdöntő összecsapásokra. Számítani kell azonban a feltörekvő fiatalok bravúrjaira is, akár az egymás közötti rangadókon, akár azzal, hogy náluk magasabban jegyzett vetélytársat győznek le.

Vagyis csakugyan minden megtörténhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik