5 +1 tuti téli sport tipp Hévízen!

Vágólapra másolva!
2014.02.21. 08:14
Téli sportokat említve csak a síelés és a szánkózás jut az eszébe? Pedig, ha téli aktív mozgásról van szó, nem is választhatna jobb helyet, mint Hévíz, hiszen a zalai fürdőváros télen is a lehetőségek tárházát kínálja vendégeinek! Bizony, mert itt télen sem „csak” fürdeni lehet! (x)

 

1. tipp – Ha úszni támad kedve a hóesésben

A Hévízi gyógytó a világ legnagyobb biológiailag aktív, természetes termáltava, amely testet és lelket egyaránt felüdít. A víz hőmérséklete télen sem csökken 24°C alá. A tó mélyéről feltörő termálvíz még télen sem hűl ki, így biztosítva az egész éves fürdési lehetőséget a szabadban. Sőt a téli olimpia ideje alatt kedvezményes belépővel várja Önt a tófürdő, így fürdés közben sem kell lemondania a közvetítésekről.

2. tipp Ha futna, vagy sétálna

A tó körüli park és véderdő kiváló terep, ha reggelente futni támadna kedve. Ugyanis a jótékony anyagok nemcsak a fürdőzés alkalmával, hanem séta vagy futás közben, belégzéssel is eljutnak a szervezetbe. Mivel a tó körül a vízből felszabaduló vízgőzből párasapka képződik, ezért a tó környéke inhalatóriumhoz hasonlít, levegője por és szennyeződésmentes.

3. tipp Ha túrázni vagy bringázni támad kedve

A település és környéke bővelkedik kiépített kerékpáros utakban. Nemcsak a Balatoni bringakörútra juthat el, de a Rezi várhoz, vagy a Kis-Balaton védett területeire is elkerekezhet, akár februárban is. Aki nem riad vissza a téli geocachingtől sem, megtalálhatja számítását a városban, hiszen a környéken rengeteg láda van elrejtve. Vigyázat, van amelyikért úszni is kell!

4. tipp Ha inkább súlyt emelne

Kedvére válogathat akkor is, ha a testépítés híve. Jól felszerelt edzőtermekben, akár személyi edző tanácsát is kikérheti, hogyan hozza magát újra csúcsformába a tavaszra. Ha a szabadtéri edzést vegyítené az edzőtermi mozgással, akkor próbálja ki a tó melletti és a focipálya melletti szabadtéri fitneszparkok egyikét.

5. tipp Ha igazán extra sport kalandra vágyik

Különleges élményben lehet része a gőzölgő hévízi patakon októbertől márciusig, mikor a tavirózsák visszahúzódnak és utat engednek az evezősöknek: több kilométeres kenutúrára indulhat télen is, túravezetővel szervezett program keretében.

+1 tipp – Hévízen meg sem kell várni, amíg befagynak a természetes tavaink, egészen február végéig nyitva tart a hévízi jégpálya, ahol a hokimeccsektől a jégdiszkóig számos programon vehet részt. A fedett pálya a Széchenyi utca elején, a Termelői Piac szomszédságában minden nap várja a vendégeket.

Még ennél is több élményre vágyik? Látogassa meg városunkat, lepje meg magát és párját egy aktív, sportos hétvégével!

Bővebb információ a programokról, kedvezményes szállásajánlatokról, szabadidős lehetőségekről: www.heviz.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik