HIRDETÉS
MTInyomtatott 2009.06.12 23:40 Frissítve: 2011.01.07 00:03

Lósport: Overdose állapota biztató, már túl van a nehezén

Overdose, a magyar csodaló állapota folyamatosan javul, és bár még ki kell hagynia Európa legrangosabb rövidtávú versenyét, a newmarketi July Cupot, akár már augusztusban, de legkésőbb az ősszel ismét versenyezhet. Gyógyulását jelenleg fényterápia segíti.

Ezt a tulajdonos, Mikóczy Zoltán tudatta a PannoniaOverdose.hu-n. Hozzátette, hogy meghívást kaptak a világ lóversenysportjának egyik legsikeresebb futtatója, Aga Khan franciaországi tréningtelepére is, hogy az eddigi mind a 12 futamán veretlen Overdose ott készüljön fel a késő nyári, kora őszi versenyekre.
„Szerencsére biztosan állíthatom, hogy a nehezén már túl vagyunk. Megváltoztattuk azt az elképzelést, hogy külföldön folytatódjon a rehabilitációja–- mondta el a honlapnak Mikóczy Zoltán. – Elsősorban azért, mert újfajta eljárással próbálunk gyorsítani a gyógyulás folyamatán. A kezelés a saját, természetes védekező mechanizmusokat mobilizálja, gyorsítja, és serkenti a szövetek regenerálódását, több oxigént juttat a gyógyuló, illetve növekedő új szövetekhez. Mindamellett fájdalomcsillapító hatása is van. A gyógyulási, regenerálódási folyamatot nem siettetjük, az türelmet igényel, de nem jár sem műtéttel, sem fájdalommal, semmiféle traumával. Overdose megbarátkozott a fényterápiával, amióta rendszeresen polarizált fénnyel kezelik a sérüléseit, jó a hangulata, mozgása lassan, de egyenletesen javul. Naponta kétszer nyereg alatt sétál, és könnyű, poroszkáló munkát végez, de még nem akarjuk terhelni. Nagyon biztató az állapota.”
2019.01.20 00:17:09

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Annak, hogy napjaink fiataljai az emberiség sokáig öröknek és egyetemesnek hitt, újabban azonban jórészt feledésre ítélt értékeit, értékrendjeit, erényeit, együttélési szabályait megismerjék, a bőrükön érezzék és agyukba, lelkükbe véssék, leghatékonyabb eszköze a szervezett formában űzött sport.

2019.01.09 18:33:09

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Judd Trump, Stuart Bingham, Luca Brecel és Jack Lisowski a Gerevich-sportcsarnokban mutatja meg tudását.

2019.01.17 00:20:46

Egyéb egyéni CSURKA GERGELY

ALAPVONAL. Mindegy, hogy az óceán melyik partján robbant ki a három legnagyobb doppingbalhé (THG, Armstrong, Rusada) – egyik rendszer sem pozitív minták miatt dőlt meg, hanem mert valaki borított belülről.

2019.01.15 23:48:00

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ritkán hallunk munka közben megsérült bankárról vagy pékről, s általában az operaénekesnek sem a színpadon, ária közben megy el örökre a hangja. A profi pályafutás kényszerű befejezése kétségkívül nagy trauma, ám ha a versenyzőnek van civil »menekülő útvonala«, legalább félig kész terve a hogyan továbbra, túlélhető.

2019.01.15 10:44:13

Egyéb egyéni nemzetisport.hu