HIRDETÉS
MTInyomtatott 2009.03.12 15:20 Frissítve: 2011.10.10 02:44

Overdose-t az idén a világ legjobb zsokéja, Christophe Soumillon lovagolja

A világ legjobbnak tartott zsokéja, a belga Christophe Soumillon lovagolja idén Overdose-t, amely eddigi 11 galoppfutamán veretlen maradt.

Overdose áprilisban kezdi az idényt
Fotó: Meggyesi Bálint (archív)
Overdose áprilisban kezdi az idényt
A csütörtöki sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a magyar csodaló április 19-én Budapesten, a Kincsem Parkban kezdi a 2009-es szezont, s már ezen a versenyen is Soumillon ül a nyergében.

„Nem akármilyen elismerés, hogy nem mi kezdeményeztük a kapcsolatot, hanem Soumillon jelentkezett, aki eddig kétszer látta versenyezni Overdose-t, és elmondása szerint szerelmes lett belé” – mondta Mikóczy Zoltán, Overdose tulajdonosa, aki elárulta, hogy eddig 5 millió euró volt a legnagyobb összeg, amit a négylábúért ajánlottak, ugyanakkor a legnagyobb butaság lenne most eladni, amikor sporttörténelmet írhat.

Overdose idei programjában kilenc verseny szerepel, de ez még változhat az elért eredményektől függően. Az áprilisi budapesti futam után Overdose május 4-én Angliába utazik, ahol négy verseny vár rá. Először május 23-án egy felvezető, 1000 m-es viadalon bizonyíthat, majd június közepén a legendás pálya, Ascot következik. Itt – ha megfelelő erőállapotban lesz – öt napon belül kétszer fut: előbb 1000 méteren, majd 1200-on. Utóbbi Európa legnagyobb összdíjazású futama a maga 450 ezer fontjával. Július 10-én Newmarketben lesz az utolsó szigetországi rajthoz állása. A két ascoti és a newmarketi versenyt még egyetlen esetben sem nyerte meg ugyanaz a ló ugyanabban az évben.

„Reálisan nézve még álomnak is túl merész megőrizni a veretlenséget, de azért dolgozunk, hogy megpróbáljuk megvalósítani ezt az elérhetetlen álmot” – mondta Mikóczy arra válaszolva, hogy ilyen erős mezőnyökben milyen eredményre számíthatnak.

A nyári alagi pihenő után az őszi versenyeket Baden-Badenben kezdi Overdose. Tavaly ezen a viadalon mutatta meg, hogy nemzetközi mezőnyben is kimagasló teljesítményre képes. Az augusztus 30-i futamon munkája elismeréseként eddigi zsokéja, a német Andreas Suboric lovagolja.

Ezt követően valószínűleg azon a párizsi viadalon áll rajthoz, amelyet tavaly megnyert, de egy ló rajtgépének beragadása miatt leintették a futamot, s az ismétlésen már nem indult. Ezután Kaliforniában vagy Melbourne-ben versenyez, a szezonzáró pedig az a hongkongi futam lesz, amellyel már tavaly is kacérkodott Mikóczy, végül a hosszú utazást túl kockázatosnak ítélte. A 2010-es terveket illetően elhangzott, hogy az év elején három dubai futamot terveznek a most négyéves csodalónak.

Szezonnyitó budapesti versenyével kapcsolatban kiderült, hogy az OTP biztosítja a megfelelő összdíjazást.
2019.03.22 18:01:54

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Negyven éve olyasmi történt, amiről azóta is csak álmodhat magyar, sőt európai asztalitenisz-válogatott.

2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.