HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2008.05.22 16:24 Frissítve: 2012.02.08 02:45

Fábiánné gúnyolódik, Sári cáfol, Angyal pedig nem tud „semmit”

A női kajak-kenu válogatott háza táján az elmúlt két nap eseményeit követően – Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella is elhagyta edzőjét, Fábiánné Rozsnyói Katalint – minden bizonytalan. A történtekben érintett szakemberek, Angyal Zoltán szövetségi kapitány, Fábiánné Rozsnyói Katalin és a tőle távozó kajakosokat a jövőben felkészítő Sári Nándor egyaránt nyilatkozott csütörtökön a Magyar Távirati Irodának.

A Paksy Tímea, Kozák Danuta, Fazekas Krisztina, Benedek Dalma összetételű négyes az Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert, az olimpián viszont, aligha ülnek egy hajóban
Fotó: Mirkó István (archív)
A Paksy Tímea, Kozák Danuta, Fazekas Krisztina, Benedek Dalma összetételű négyes az Európa-bajnokságon ezüstérmet nyert, az olimpián viszont, aligha ülnek egy hajóban
Az elmúlt két napban három versenyzője - Kovács Katalin, Kozák Danuta és Szabó Gabriella – is elhagyta Fábiánné Rozsnyói Katalint, aki nagyon elkeseredettnek tűnik azután, hogy, a hétvégi Európa-bajnokságon aranyérmet szerző kajakosai hátat fordított neki, és így már csak öten (Benedek Dalma, Paksy Tímea, Fazekas Krisztina, Keresztesi Alexandra és Patyi Melinda ) maradtak csoportjában.

„Azt is felajánlottam az "ötöknek", hogy meg kellene fontolniuk, nem az lenne a legjobb, ha testületileg lemennének Szegedre és jelentkeznének Sári Nándornál, a csodálatos férfi szakági edzőnél? Én meg jelentkezem nála segédedzőnek, mert én csak egy sarlatán vagyok” – mondta fanyar humorral a távirati irodának az edzőnő.

A távozók új trénere, Sári Nándor nem volt hajlandó reagálni Fábiánné szavaira, azt azonban határozottan cáfolta, hogy az ő hívására szakítottak volna a versenyzők az edzőnővel.

"Mindenféle híresztelés ellenére, nem én csábítottam Kovács Katalint, ez az ő döntése volt. Engem először akkor hívott fel, hogy vállalnám-e a felkészítését, amikor már közölte elhatározását korábbi edzőjével, tehát kedden délután. Természetesen tudtam, hogy ebből feszültség lesz, de nincs olyan ember, aki egy ilyen kvalitású versenyzőnek, mint Kati, nemet mondott volna" - nyilatkozta Sári Nándor.

A történtek után nagy kérdés, milyen összetételű női válogatott utazhat majd Pekingbe, kik alkothatják a csapathajót, hiszen a Világkupa-válogatót megnyerő „Kati néni-féle” négyes (Paksy, Fazekas, Kozák, Benedek) felborult azáltal, hogy Kozák elhagyta a Szolnokon készülő csoportot.

Angyal Zoltán szövetségi kapitány egyelőre nem tudja, hogy milyen összetételű női kajaknégyesek indulhatnak majd 500 m-en, azaz az olimpiai távon a június 5-7-én sorra kerülő szegedi Világkupa-versenyen, amely az első válogató lesz a pekingi olimpiára.

"Ha szigorúan vesszük a válogatási elveket, márpedig a szerdai elnökségi ülésen éppen ilyen döntés született, akkor mindössze egyetlen kvartett, a két héttel ezelőtti szegedi versenyen második Janics Natasa, Csipes Tamara, Medveczky Erika, Faldum Bereniké négyes állhatna rajthoz a Világkupán" - fogalmazott Angyal Zoltán.
2019.03.18 12:17:55

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

Marschall László főszerkesztőt a Rajk-per árnyékában 1949. december 29-én akasztották fel.

2019.03.15 18:18:45

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Munkamániás és kérlelhetetlenül szigorú volt a játékosaihoz. De ez kellett ahhoz, hogy az öntörvényű zseniket egy irányba terelje.

2019.03.16 23:33:53

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Mert hiába akarok én lassan, hosszú melegítő szakasszal kezdeni, ha a periférikus látásommal észlelem, hogy balról nagyon igyekszik egy »háziasszony«. Na, azért ezt már ne! – szólal meg a riasztócsengő, és máris hajrázni kezdek.

2019.03.15 21:03:56

Egyéb egyéni LIPICZKY ÁGNES

Európa sportfővárosa már négyszer rendezte meg a Budapest Urban Gamest, és szeptemberben még magasabb fordulatszámra kapcsol, az első World Urban Gamesnek ad otthont.

2019.03.08 18:52:10

Egyéb egyéni SZŰCS MIKLÓS

Tehetségéről mindent elmond: a KSI-nél már eredményesen pingpongozott, az MTK-nál Pölöskei János néven még futballozott egy ideig.