HIRDETÉS
Vasvári Ferencnyomtatott 2007.12.12 16:51 Frissítve: 2011.09.15 02:44

KSI: Hegyi Zomilla, Kasza Róbert és Sáfrán Mátyás az „Év sportolója”

Az idei esztendőben nyújtott sportteljesítményük alapján – a hagyományoknak megfelelően – a KSI SE-ben is megválasztották az „Év sportolóját”. A megtisztelő címet a hölgyeknél Hegyi Zomilla kajakos, az uraknál megosztva Kasza Róbert öttusázó és Sáfrán Mátyás kenus kapta. A díjak átadására az egyesület legeredményesebbjeit felvonultató „Bajnokok vacsoráján” került sor. A különdíjakat a két olimpiai kvótásnak: a judós Baczkó Bernadettnek és a tornász Gál Róbertnek ítélték. A Hazsik Endre vezette klub sportolói 2007-ben világ- és kontinentális versenyeken, 51 dobogós helyezést szereztek.

A KSI-s növendékek legjobbjai a ’63-as megalakulás óta folyamatosan tagjai a világ sportelitjének. Legyen az kajak-kenu, vízilabda, öttusa, judo, asztalitenisz, torna, ökölvívás, atlétika, avagy sportlövészet – immár hagyomány: a fiatalok otthonosan mozognak a világversenyek díjkiosztói alkalmával.

Idén sem történt ez másképp. Kasza Robi, Hegyi Zomilla, Kozák Danusa és a többi kajakos, Maros Barbara, Sáfrán Mátyás, Marnitz Gergő és a többi vízilabdás – csak, hogy néhányat kiemeljünk. Nem egészen 250 nappal a pekingi játékok előtt Gál Róbert és Baczkó Bernadett révén két, kvótás sportolót üdvözölhet az olimpiai család. Sáfrán Mátyásnak és Kozák Danusának pedig meg van minden esélye, hogy indulási jogot szerezzen „Pekingre”. A kajakos Hegyi az ifi vb-ken aratott győzelmeivel (összesen 5 arany!), a kenus Sáfrán a vb-ken, Eb-ken aratott dobogós helyezéseivel (5 érem), az öttusázó Kasza pedig egyéni kontinensaranyával vívta ki az elismerést. Tavaly a „Legeredményesebb utánpótlás-nevelő egyesület” címet a KSI kapta. A fiatalok és mestereik idén is kitettek magukért.

Kitettek magukért, ezt a klub az immár hagyományos „Bajnokok vacsorájával” és az elismerések átadásával díjazta. Hazsik Endre elnök meginvitálta a kiemelkedően teljesítő sportolók és edzőik mellett a hazai sportvezetés prominenseit. S, hogy a fiatalok előtt példa legyen: a kajakosok asztalánál helyet foglalt az egykori KSI-s, a többszörös világ- és Európa-bajnok Paksy Tímea.

Az utóbbi öt évben a VB- és Eb-ken a KSI SE szakosztályaiban sportolók összesen 101 arany-, 63 ezüst- és 84 bronzérmet szereztek. A vb-, Eb-ket számolva 36 érem, az EYOF-, EORV- és Univerziadékat is számolva összesen 51 érem: köztük 28 arany, 11 ezüst és 12 bronz az idei esztendő termése, melyet 31 sportoló aratott le. A nemzetközi porondra összesen 57-en kerültek ki, közülük az érmes helyezések a kvótásokkal együtt 27 sportoló nevéhez kapcsolhatók.
2019.02.16 22:12:55

Egyéb egyéni BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A szurkoló világa mégis örök. Minden érdektől és pillanatnyi, napi formától mentes, a drukker, ha csak nem válik hűtlenné, haláláig a klubnál marad, őt a századik vereség után sem »menesztik«.

2019.02.14 23:35:34

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

2019.02.14 17:34:35

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Gulácsi és Jakabfi az Év labdarúgója • A győri kézisek az Év csapata • Ferencvárosié 2018 legszebb gólja.

2019.02.14 08:07:33

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

Csütörtök este díjazottként, díjátadóként, fellépőként és nézőként is neves vendégek érkeznek.

2019.02.13 23:47:18

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Zászlóshajóvá vált az FTC.