Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.27 19:56 Frissítve: 2011.11.19 02:46

Curling, Eb: ismét kikaptak, de továbbjuthatnak a magyarok

Wales után Oroszországtól is kikaptak a magyarok a vegyescsapatok számára kiírt curling Európa-bajnokságon, Madridban, de még maradt esélyük a továbbjutást érő második hely megszerzésére a csoportban.

Az együttes délután - a hazai szövetség tájékoztatása szerint - 8-0-ra maradt alul. Az oroszok - ez már korábban eldőlt - csoportelsőként jutottak tovább, mögöttük azonban hármas holtverseny alakult ki a magyarok, a walesiek és a finnek között.
A három gárda között először úgynevezett button-dobásra került sor, ez azt jelenti, hogy minden együttes egy követ "dobhatott el", s amelyik csapat köve a legközelebb került a célhoz, az nyert és várhatja kiemeltként a folytatást. A szerencse a walesieknek kedvezett, így péntek reggel előbb a finnek és a magyarok mérik össze tudásukat, majd a párharc győztese a megmérkőzik a walesiekkel a nyolc közé jutást jelentő második helyért. (MTI)

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.19 23:45:35

Egyéb egyéni THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Írhatnám, hogy féltünk, rettegtünk, de nem ezt tettük, hanem egy idő után, tizenvalahány-évesen szóltunk neki. Persze volt bennünk félsz, hogy mi lesz, mert a többség nem közölte a szüleivel, mi is történik az edzéseken. Mi voltunk a leginkább meglepve, hogy partizánakciónk eredményre vezetett.

2017.11.15 23:22:39

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A következő év fontos újítása a Nemzeti Sportinformációs Rendszer, amely márciustól már élesben működik.

2017.11.15 00:35:44

Egyéb egyéni BODNÁR ZALÁN

NS-VÉLEMÉNY. Az első számú felelős természetesen Carlo Tavecchio, az Olasz Labdarúgó-szövetség elnöke, aki három és fél éve tartó regnálása óta napról napra bizonyítja alkalmatlanságát. Azután választották meg a posztra, hogy a brazíliai vb csoportkörének utolsó meccse, az Uruguay elleni, kiesést jelentő 0–1 után Cesare Prandelli szövetségi kapitány és Giancarlo Abete szövetségi elnök kéz a kézben lemondott.

2017.11.14 00:08:45

Egyéb egyéni BÁLINT MÁTYÁS

NS-VÉLEMÉNY. Nem azért, mert Laci bácsinak most rossz – hanem mert az ő személye és bukása talán visszatartja majd a következő Kiss Lászlót, és megmenti a következő potenciális áldozatot. És ez a fontos. Ez a legfontosabb.

2017.11.11 10:11:01

Egyéb egyéni SINKOVICS GÁBOR

„Vajon Georges Leekens partnernek tekint-e, ha azt kérdezem: három védővel játszunk vagy néggyel...?”