HIRDETÉS
HIRDETÉS
Nemzetisport.hu nyomtatott 2007.09.12 12:54 Frissítve: 2012.05.08 02:41

Golfütőből ékszer, egymillió forintos jótékonysági verseny

Száz népszerű művésznő és ismert közéleti hölgy egy millió forintot adományoz szeptember 16-án, vasárnap a „Sikeres nők a rák ellen” jótékonysági golfverseny keretében – jelentették be a szervezők keddi sajtótájékoztatójukon a Budapest Highland Golf Clubban. A sportprogram nevezési díjai egyben az adományok, amelyet a résztvevők közvetlenül a Magyar Rákellenes Ligának fizetnek be.

HIRDETÉS
Bán Teodóra, Bencze Ilona, Bozsik Yvette, Csomor Csilla, Farkasházi Réka, Oszter Alexandra, Pápai Erika, Tallós Rita, Tordai Teri a művészeket; Acél Réka, Demcsák Zsuzsa, Szily Nóra és Szulák Andrea a televíziós műsorvezetőket; Kőbán Rita, Sebestyén Júlia és Temesvári Andrea a sportolókat képviseli többek között a golfversenyen. A Magyar Golf Szövetség nőtagjai mellett újságírónők és üzletasszonyok híres párjaikkal ügyességi feladatokat oldanak majd meg. A nyertesek ezúttal a gyógyulást kereső rákbetegek lesznek.

A rendezvény Fodor Krisztina kétszeres magyar golf bajnok kezdeményezésére vált valóra. A tíz golfozó nőből álló szervező bizottság két hónap alatt teremtette meg a játék feltételeit és kereste fel egyenként a válogatott vendégeket. A rendezvény alkalmából egy különleges kitűzőt is gyártottak. A rákbetegség elleni küzdelem hagyományos rózsaszín szalagját úgy tervezték meg, hogy a szalag egyik szára golfütő fejben végződik és egy pici kristály szimbolizálja rajta a golflabdát. Az egyedi ékszert korlátozott darabszámban készítették el és a golfpályák felszerelésboltjaiban árulják majd az érdeklődőknek. Az ezer darabos készlet eladása újabb egy millió forinttal gazdagítja a Magyar Rákellenes Ligát.

A kedden, szeptember 11.-én megtartott sajtótájékoztatónak háziasszonya Laskóy Ágnes, a Budapest Highland Golf Club & Academy ügyvezető igazgatója volt. Elmondta, hogy a „Sikeres nők a rák ellen” elnevezésű kezdeményezés a Highland debütáló programja a társadalmi felelősségvállalás területén. Reményét fejezte ki, hogy a golfozók nagy megelégedésére lesz a nyári munkák révén összeért pálya. A nyitás óta négy hónap telt el és szeptemberben eseménydús programokkal várják a golfozókat.

Dr. Vasváry Artúrné a Magyar Rákellenes Liga elnök asszonya megköszönte a golfozó hölgyeknek és a válogatott vendégeiknek a támogatást. Elmondta, hogy a Magyar Rákellenes Liga 1997-től kezdve fokozatosan kidolgozta az emlőrák korai felismerésére vonatkozó stratégiáját. Eredményeik önmagukért beszélnek: az emlőrákban meghaltak száma 2001-től csökkent, mert egyre többen élnek a szűrési lehetőséggel!

Az orvostudomány napról napra új eredményekkel áll elő, de legtöbbet mégis azzal tehetünk, ha megőrizzük az egészségünket. A Magyar Rákellenes Liga segít a betegeknek, hogy gyógyulásuk érdekében képesek legyenek tudatosan együttműködni a kezelőorvossal. Korunk követelménye a tájékozott beteg! Egyesületük ismeretterjesztő programokkal, tájékoztató kiadványokkal, telefon- és betegszolgálattal, illetve gyógy-eszközök beszerzésével vesz részt a rákellenes küzdelemben.

Csomor Csilla, az RTL Klub „Csak csajok” című műsorának háziasszonya és egyben a Pólus Palace Golf Club golfversenyzője sok más karitatív eseménynek is volt már az arca, szóvivője. Most is elsők között vállalta a rendezvény népszerűsítését. Reményének adott hangot, hogy vasárnaptól több művész kolléganője is ráérez erre a nagyszerű sportágra.

Dr. Hegedűs Gábor, a Magyar Golf Szövetség elnökségi tagja üdvözölte a kezdeményezést és örömét fejezte ki, hogy Budapest első golfpályája életre kelt. Elmondta, hogy a sportág szakmai szervezeteként különösen a nők golfozását támogatják. Hazánkban a golfozók alig tíz százaléka tartozik a gyengébb nemhez, itt is komoly fejlődésre van lehetőség.
HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.10.17 23:08:43

Egyéb egyéni CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ideális körülmények között a sportpszichológusnak itt már vastagon benne kellene lennie a történetben. Leginkább azzal, hogy tudatosítsa a sportolóban: a sérüléssel és fájdalommal kapcsolatos érzései, gondolatai teljesen normálisak, a sikeres rehabilitáció részét képezik. Hasonló asszisztenciában azonban egyelőre kevesen részesülnek.

2018.10.17 00:00:47

Egyéb egyéni DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Nyilván sporteseményen önként munkálkodni más tétel, mintmondjuk százhetven éve, 1848-ban a haza hívására – »Kossuth Lajos azt üzente...« – magunktól bevonulni a honvédség lobogója alá.

2018.10.17 13:34:33

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

Negyvenkilencedik alkalommal adták át az Élen a sportban, élen a tanulásban kitüntető címet az iskolában és a versenypályán egyaránt kiemelkedően teljesítő fővárosi fiataloknak. A díj üzenete az évek során nem változott: az iskola és versenysport összehangolása a diákok, az edzők, a szülők és a tanárok számára egyaránt fontos feladat. Jövőre a jubileumi dijátadó egybeesik majd a Budapest, Európa sportfővárosa programsorozatával.

2018.10.15 23:42:43

Egyéb egyéni MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A búcsú ne feltétlenül szép legyen, inkább – megnyugtató. Mert a virágcsokrokkal, a vázákkal, a névre szóló mezekkel tele a padlás, a lelátóról érkező vastaps is megszokott, ám az már kevésbé, hogy az egykori klasszis valóban érezze a törődést, a megbecsülést.

2018.10.14 23:26:14

Egyéb egyéni PÓR KÁROLY

ALAPVONAL. Számos olyan életutat találhatunk a UFC berkein belül, amelyekből a bálványkereső fiatalok is sokat tanulhatnak, de nem a nézettséget és a bevételeket növelő hangulatfokozással.

HIRDETÉS
HIRDETÉS