HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.19 21:04 Frissítve: 2017.09.19 21:04

Videó: szenzációs műsort adott Madridban a magyar szélcsatornaklub

A profi szélcsatorna-sportolókat tömörítő magyar Space Devils Sport Klub nemrég Madridban edzőtáborozott, ahol formabontó dolgot hozott össze, és rendhagyó show-műsorral mutatkozott be a MadridFly szélcsatornában. A show előadásmódjában és a felhasznált technológiákat illetően olyannyira újszerű volt, hogy mára elmondhatjuk: új műfaj született.

HIRDETÉS

 

L. Laki László tulajdonos gondolt egy merészet, és összefogta a világ legtehetségesebb profi junior szélcsatorna-sportolóit…

Az atmoszférikus tánc, vagyis az atmodance tulajdonképpen az egyre népszerűbb extrém sport, a szélcsatornázás és a modern tánc ötvözete. A táncosok a 180-260 kilométer per órás szélben repülnek az erre a célra kialakított szélcsatornában 

Az atmodance ötvözi a szélcsatornasportot és a különböző művészeti ágakat, célja a látvány, a zene, a tánc és a színház fúziójának létrehozása. A show-műsorról készült teaser filmet a Facebookon már 1 millióan látták. L. Laki László most egy független atmodance társulat, a Modern Aerial Dance Company létrehozásán dolgozik egy szakmai stábbal karöltve, amellyel egy több epizódból álló show-műsort állítanak össze, melyet bárki nézhet majd streamen keresztül.


„A zene, a fények és a mozgás összhangja hipnotikus hatással van a szemlélőre, és ráébreszti a nézőt arra, hogy a jövő itt van, hiszen minden ember  legrégebbi álma, a repülés válik valóra a nézők szeme előtt. Mindenki álmodott már arról, hogy repül, és ezt itt biztonságos közegben, a közönségtől karnyújtásnyira teszik az atmotáncosok” –
mondja a projektgazda, L. Laki László.

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.05.10 23:29:24

Egyéb csapat BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az más kérdés, hogy a híres öntudatunk, büszkeségünk néha gátja annak, hogy elfogadjuk a segítséget, befogadjuk az újat és a jót, mert egyébként mi általában mindent jobban tudunk.

2018.05.04 22:35:02

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ahogyan Csank János futballtréner kevésbé fennkölten, de tökéletes sportos logikával megállapította: ne csak azt vegyük észre, ha kapjuk a lesgólt, hanem azt is, ha rúgjuk.

2018.04.30 00:25:22

Egyéb csapat CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A csaknem évszázados múltra visszatekintő csíkszeredai hokimeccsek újra zsúfolt lelátók előtt zajlottak, a Sepsi-SIC pedig látszólag a semmiből robbant be a női kosárlabdázás országos élvonalába.

2018.04.28 00:14:22

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A tartás, a ragaszkodás, a lelkesedés elsősorban nem külső tényezőkből, eredményekből fakad, nem is azokban tükröződik; inkább belülről jön. És különféle válogatottjainknak mintha a hívei, a rajongói is válogatottak lennének.

2018.04.26 23:32:17

Egyéb csapat DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Ha mondjuk hagymázas álmainkban felvetül a nemzetek nélküli Európa képe, nyugodtan ki is dobhatjuk a kukába például az összes Eb-t.

HIRDETÉS
HIRDETÉS