HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.19 21:04 Frissítve: 2017.09.19 21:04

Videó: szenzációs műsort adott Madridban a magyar szélcsatornaklub

A profi szélcsatorna-sportolókat tömörítő magyar Space Devils Sport Klub nemrég Madridban edzőtáborozott, ahol formabontó dolgot hozott össze, és rendhagyó show-műsorral mutatkozott be a MadridFly szélcsatornában. A show előadásmódjában és a felhasznált technológiákat illetően olyannyira újszerű volt, hogy mára elmondhatjuk: új műfaj született.

HIRDETÉS

 

L. Laki László tulajdonos gondolt egy merészet, és összefogta a világ legtehetségesebb profi junior szélcsatorna-sportolóit…

Az atmoszférikus tánc, vagyis az atmodance tulajdonképpen az egyre népszerűbb extrém sport, a szélcsatornázás és a modern tánc ötvözete. A táncosok a 180-260 kilométer per órás szélben repülnek az erre a célra kialakított szélcsatornában 

Az atmodance ötvözi a szélcsatornasportot és a különböző művészeti ágakat, célja a látvány, a zene, a tánc és a színház fúziójának létrehozása. A show-műsorról készült teaser filmet a Facebookon már 1 millióan látták. L. Laki László most egy független atmodance társulat, a Modern Aerial Dance Company létrehozásán dolgozik egy szakmai stábbal karöltve, amellyel egy több epizódból álló show-műsort állítanak össze, melyet bárki nézhet majd streamen keresztül.


„A zene, a fények és a mozgás összhangja hipnotikus hatással van a szemlélőre, és ráébreszti a nézőt arra, hogy a jövő itt van, hiszen minden ember  legrégebbi álma, a repülés válik valóra a nézők szeme előtt. Mindenki álmodott már arról, hogy repül, és ezt itt biztonságos közegben, a közönségtől karnyújtásnyira teszik az atmotáncosok” –
mondja a projektgazda, L. Laki László.

 

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.08.26 00:18:54

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A közösségi média mindennapjaink, „mindenperceink” része, ezzel nincs mit tenni. Belépett az életünkbe – ám arra érdemes ügyelni, hogy ne a valós, jelen idejű életünk helyébe lépjen.

2018.08.15 22:11:42

Egyéb csapat DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A srác arcán olyan őszinte boldogságot láttam, mintha az ismerőse a vb- vagy a BL-döntőben bizonyult volna eredményesnek. S bizony, én is büszke voltam magamra, hogy negyvennyolc évem, deresedő halántékom dacára amatőr »teljesítményemmel« ekkora örömöt tudok neki szerezni.

2018.05.10 23:29:24

Egyéb csapat BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az más kérdés, hogy a híres öntudatunk, büszkeségünk néha gátja annak, hogy elfogadjuk a segítséget, befogadjuk az újat és a jót, mert egyébként mi általában mindent jobban tudunk.

2018.05.04 22:35:02

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ahogyan Csank János futballtréner kevésbé fennkölten, de tökéletes sportos logikával megállapította: ne csak azt vegyük észre, ha kapjuk a lesgólt, hanem azt is, ha rúgjuk.

2018.04.30 00:25:22

Egyéb csapat CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A csaknem évszázados múltra visszatekintő csíkszeredai hokimeccsek újra zsúfolt lelátók előtt zajlottak, a Sepsi-SIC pedig látszólag a semmiből robbant be a női kosárlabdázás országos élvonalába.

HIRDETÉS
HIRDETÉS