Rögbi-vb: 100 nappal a rajt előtt a jegyek 80 százalékát eladták

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.06.12. 11:23
Száz nappal a Japánban sorra kerülő rögbi-világbajnokság rajtja előtt a jegyek 80 százalékát adták már el, és a torna 48 mérkőzése közül 40-re már nem kapni belépőt.

A szervezők a szerdai sajtótájékoztatón elmondták: az 1.8 millió jegyre a világ 170 országából 5.5 millió igénylés érkezett. Hozzátették: bíznak benne, hogy a vb óriási népszerűségét kihasználva a rendező országban, illetve a kontinensen a közeljövőben nagy fejlődés várható, s az ázsiai piac elérheti a sportág meghatározó szereplőinek a szintjét.

Az első világbajnokságot 1987-ben rendezték meg, de először lesz olyan házigazda, amely nem hagyományos rögbinemzet, és válogatottja nem számít meghatározónak a legjobbak között.

Brett Gosper, a nemzetközi szövetség ügyvezetője ezzel kapcsolatban kiemelte: a nyelvi és a kulturális kihívások leküzdése kisebb problémát jelentett ugyan a szervezés korai időszakában, de ezek az idő múlásával megoldódtak.

A japánok a vb-t szervezésileg a 2020-as tokiói olimpia egyik főpróbájának tekintik. A következő vb-nek 2023-ban Franciaország ad otthont, amelynek fővárosa a rákövetkező évben szintén olimpiát rendez.

Az idei vb szeptember 20-án kezdődik és november 2-án ér véget. A viadalon 20 csapat küzd négy csoportban, a negyeddöntőbe az első és a második helyezettek jutnak be.

A legutóbbi, 2015-ös angliai vb-n csak „déli” nemzet került a négy közé: Új-Zéland megvédte címét, az ausztrálok lettek az ezüstérmesek, a dél-afrikaiak a bronzérmesek, míg az argentinok a negyedik helyen végeztek. A torna legnagyobb szenzációját Japán szolgáltatta, amely a csoportkör első fordulójában 34–32-re legyőzte a sokkal esélyesebb, kétszeres vb-aranyérmes (1995, 2007), az angliai viadalon is dobogós dél-afrikai válogatottat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik