Rögbi: bizakodva tekint a jövőbe a szövetségi kapitány

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.29. 13:19
Richie Williams, a magyar rögbiválogatott szövetségi kapitánya beszélt a sportág népszerűségéről és helyzetéről hazánkban, és elmondta, milyen edzőkre és játékosokra lenne szükség a jövőben.  

A magyar rögbiválogatott bő egy hete játszott a világbajnoki pótselejtező első körében Bosznia-Hercegovina ellen, és a találkozót 19–17-re megnyerte, amivel továbbjutott, így egy héttel később Csehországgal mérkőzhetett meg. Ám a csehektől 47–19-re kikaptak játékosaink. A válogatott szövetségi kapitánya, Richie Williams a worldrugby.org oldalnak nyilatkozott még a találkozó előtt, és beszélt arról a nagy fejlődésről, amelyen a magyar rögbi keresztülment a közelmúltban.19–17-re megnyerte, amivel továbbjutott, így egy héttel később Csehországgal mérkőzhetett meg. Ám a csehektől 47–19-re kikaptak játékosaink. A válogatott szövetségi kapitánya, Richie Williams a worldrugby.org oldalnak nyilatkozott még a találkozó előtt, és beszélt arról a nagy fejlődésről, amelyen a magyar rögbi keresztülment a közelmúltban.

„Nagy lépést tettünk előre az elmúlt tizenkét hónapban – mondta magabiztosan Williams. – Mindenki keményen dolgozik, a szövetség is nagyon elhivatott, és ötéves stratégiai terve van a jövőre nézve. Hosszú út áll még előttünk, de a mostani szezonban nőtt a sportág népszerűsége Magyarországon. Jelenleg tizenöt-tizenhat klub van az országban, de arra számítok, hogy az elkövetkezendő években ez a szám akár huszonötre is emelkedhet, amiben a nemzeti válogatott sikerei is segítenek."

A szövetségi kapitány kiemelte a fiatal játékosokat, köztük a Franciaországban nevelkedő Sacase Martint.

„Martin még csak húszéves, de egyértelműen olyan játékos, akire építhet a csapat – szögezte le. – Jelenleg az Oyonnax akadémiáján tanul Franciaországban, ám mi magunk is szeretnénk ilyen típusú játékosokat nevelni Magyarországon. Ha tudunk kis időt szentelni annak, hogy fejlesszük a klubok edzőit, akik gondolkodása a játékosokhoz hasonlóan kissé régimódi jelenleg, akkor nagyjából öt év múlva ők lehetnek a magyar rögbi legkiemelkedőbb alakjai."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik