MOB: Borkai Zsolt és Vlade Divac együttműködési megállapodást írt alá

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2011.02.19. 15:46
Az All Star-kosárgála felvezetéseként szombaton együttműködési megállapodást írt alá Borkai Zsolt, a Magyar és Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság elnöke.

A nyilatkozat értelmében a két ország közös sporttudományi és szakmai konferenciákat, illetve edzőtáborokat rendez, emellett a szerb NBA-legenda felajánlotta segítségét a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) is.

„Mindketten érmet nyertük az 1988-as szöuli olimpián, én aranyat, Vlade ezüstöt, és külön öröm számomra, hogy 23 év elteltével ez a fontos megállapodás ismét összehozott bennünket” – jelentette ki Borkai Zsolt.

A hazájában élő legendaként tisztelt Divac – aki elhozta Budapestre az ugyancsak világ- és Európa-bajnok Zsarko Paszpaljt, az olimpiai bizottság alelnökét – kifejtette: a magyar kosárlabdának ez a megállapodás fontos lépés lehet egy jobb jövő felé.

A délutáni gálának otthont adó Sportmax-Hegyvidékben tartott sajtótájékoztatón Szalay Ferenc, az MKOSZ elnöke bejelentette, hogy a délelőtti rendkívüli közgyűlésen megtörtént az alapszabály-módosítás, így elindulhat a közelmúltban meghirdetett Új Pályán-program.

„A közgyűlés 59 igen szavazattal és egy tartózkodással elfogadta az új irányvonalat, amellyel visszahoztuk a döntéshozatalba az amatőröket, az utánpótlást és a megyéket. Utóbbiak 750 játékos kiállításával plusz egy mandátumhoz juthatnak, mint ahogy a nemzetközi megméretést vállaló klubok is – közölte az MKOSZ első embere, hozzátéve: – Visszavettük a jogkört a tagozatoktól, elvégre a szövetség választott testülete a közgyűlés által felállított elnökség.”

A délelőtti programban lebonyolított B33 minitorna kapcsán elhangzott, hogy hamarosan tíz állomásból álló pénzdíjas versenysorozat indul a három–három elleni játékban, és a május 29-i döntőt megnyerő győztes félmillió forinttal gazdagodik majd.

A kosárgála 15.30 órakor kezdődött a Dávid Kornél Team–Vlade Divac Team összecsapással.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik