MLB: a liga vezetői döntöttek – jótékonyság helyett zúzda

Vágólapra másolva!
2016.11.07. 20:47
null
Nem csak ők nem viselhetik a Cleveland bajnoki címét hirdető öltözéket (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi baseball-liga vezetői szakítanak ama szokásukkal, hogy a World Seriest, azaz bajnoki finálét elvesztő csapat bajnoki címe esetére előre legyártott pólóit és sapkáit jótékony célra fordítja. Az idén a Cleveland Indians bajnoki csecsebecséit elpusztítják.

Szinte minden amerikai sportban gyakorlat, hogy a két döntős hetedik meccsére elszállítják azokat a bajnoki pólókat és sapkákat, amelyeket a győzelem ünneplésekor felvesznek a játékosok és a klub alkalmazottai. A vesztes hasonló cuccai viszont a dobozokban maradnak.

Az MLB eddig a vesztes csapat előre legyártott bajnoki viseletét, így tavaly a New York Mets bajnoki cuccait, felajánlotta jótékony célra, így fejlődő országokban osztották szét azokat.

A liga vezetősége szerint azonban a jelen kor közösségi médiájában rossz fényt vethet a vesztes csapatra, ha olyan fotók jelennek meg, amelyeken szegény emberek viselik a meg nem született győzelmet hirdető ruhákat, így az idén elmarad a jótékonyság, és a zúzdában kötnek ki a World Seriest a Chicago Cubsszal szemben hét meccsen elvesztő Cleveland Indians bajnoki ruhaneműi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik