Mentőövért kiált az AV 19, az Alcoa és az Albacomp

Vágólapra másolva!
2011.03.31. 17:07
null
Segítséget kér a tizenkétszeres bajnok Volán is (Fotó: Németh Ferenc)
Kritikus helyzetére tekintettel sürgős segélyt kér Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzatától a Sapa Fehérvár AV 19 jégkorong-, az Alcoa FKC-RightPhone női kézilabda-, valamint az Albacomp kosárlabda-szakosztálya.

Közös sajtótájékoztató keretében jelentették be, hogy egyfajta mentőövként kérik az egyesületek vezetői a város segítségét, ugyanis a múlt héten bajnoki címet nyerő Sapa Fehérvár már nem tudja finanszírozni a március és április hónap kiadásait, a Magyar Kupa négyes döntőjében érdekelt Alcoa FKC és a bajnoki aranyra esélyes Albacomp pedig a továbbiakban nem képes biztosítani az eredményes munka feltételeit.

Az úgynevezett társaságiadó-törvényben szabályozott, sportra fordítható támogatások kisegítenék a bajból az egyesületeket, azonban amíg nincs döntés a szponzoráció kivitelezhetőségéről, a sportszervezetek napi problémákkal küzdenek, és ezek áthidalására kérnek mielőbbi segítséget.

Székesfehérvár kivételes helyzetben van, hiszen öt kiemelt, látványsportágként kezelt csapata közül kettő (az Albacomp és a Videoton FC) követheti a Sapa Fehérvár hokisait, azaz bajnoki címet ünnepelhet az idény végén, az FKC kézisei pedig nemzetközi porondra léphetnek, de ha nem kapnak segítséget a várostól, akkor nem tudják hozni azt az eredményt, amelyet a közvélemény elvár tőlük.

A kosárlabdázók névadó szponzora már több hónapja nem tudja teljesíteni szponzorációs vállalásait, a női kéziseknél pedig a már 40 százalékkal csökkentett költségvetés nem szűkíthető tovább, mert az egyet jelentene a csapat megszűnésével.

Mindhárom sportegyesület saját költségvetéséből tartja fenn utánpótlását (a hokisoknál például egy szezonra 75 millió forint az éppen egy éve megalakult ifj. Ocskay Gábor Jégkorong-akadémia működési költsége, és ebből a klub 35 milliót tudott a szponzorokon keresztül átcsoportosítani). A közös fellépést illetően a vezetők – id. Ocskay Gábor, Halm Rolland és Balássi Imre – bizakodóak, és hangoztatják, ha a jövő szezon végéig megkapják a sportra eddig is sokat áldozó önkormányzattól a segélyt, akkor biztosítva lenne a továbblépés.

Az érintett klubok elöljárói hangoztatták: eddig is a város volt a főtámogató, és remélik, az önkormányzat átsegíti őket a nehézségeken.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik