MTI 2019.03.04 12:29 Frissítve: 2019.03.04 13:11

HFL: jelentős erősítések a Fehérvár Enthronersnél

A magyar bajnokság (HFL) kiemelt osztályában és az osztrák Divízió 3-as bajnokságban is szeretne jól szerepelni a Fehérvár Enthroners amerikaifutball-csapata, melynek játékoskeretében és szakmai stábjában is jelentős változásokat hajtottak végre ennek érdekében.

A klub hétfői szezonnyitó sajtótájékoztatóján Pál Tibor Kornél elnök – egyben a csapat támadó szekciójának irányítója – többek között arról beszélt, hogy külföldi és hazai válogatott játékosokat igazoltak, az együttesnek így 72 fős a kerete, mely a kettős terhelés miatt fontos.

A vezetőedző, az amerikai Jim Ward azt emelte ki, hogy most már minden posztra van legalább két jó játékosuk, így minőségi előrelépés történt a keretben, ami egyben azt is jelenti, hogy „csak a győzelem lehet a cél” minden találkozón.

A sajtóeseményen Cser-Palkovics András polgármester is jelen volt, és örömének adott hangot azért, mert tovább épül és erősödik az amerikai futball Székesfehérváron, egyúttal jelezte, szerinte a sportág „több figyelmet érdemelne az ország más nagyvárosaiban és a fővárosban is”.

A Fehérvár Enthroners jelenleg a Takarodó úti létesítménynél elkészült műfüves edzőpályán gyakorol. Március közepén lengyelországi edzőtáborba utaznak, majd március 23-án a Danube Dragons második csapata elleni osztrák bajnoki mérkőzéssel kezdik a szezont.

2019.05.29 08:49:00

Egyéb csapat K. E.

Olimpiai bajnok gyorskorcsolyázónk és Péterffy Lili énekesnő a szakítás mellett döntöttek.

2018.12.16 23:52:27

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Bár üdvös, hogy a kiemelt sportágak az utóbbi években virágzásnak indultak, de a vadhajtásokat folyamatosan nyesegetni kell.

2018.08.26 00:18:54

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A közösségi média mindennapjaink, „mindenperceink” része, ezzel nincs mit tenni. Belépett az életünkbe – ám arra érdemes ügyelni, hogy ne a valós, jelen idejű életünk helyébe lépjen.

2018.08.15 22:11:42

Egyéb csapat DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A srác arcán olyan őszinte boldogságot láttam, mintha az ismerőse a vb- vagy a BL-döntőben bizonyult volna eredményesnek. S bizony, én is büszke voltam magamra, hogy negyvennyolc évem, deresedő halántékom dacára amatőr »teljesítményemmel« ekkora örömöt tudok neki szerezni.

2018.05.10 23:29:24

Egyéb csapat BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az más kérdés, hogy a híres öntudatunk, büszkeségünk néha gátja annak, hogy elfogadjuk a segítséget, befogadjuk az újat és a jót, mert egyébként mi általában mindent jobban tudunk.