HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.10.29 17:31 Frissítve: 2017.10.29 17:43

Amerikai foci: Magyarországé lehet az egyetemi-főiskolai vb

Lausanne-ban eldőlt, hogy egyedül Magyarország pályázik amerikai futballban a 2020-as egyetemi-főiskolai vb megrendezésére, így már csak formalitás, hogy decemberben Székesfehérvárnak odaítéljék a házigazdai jogot. Egy másik sportág rajongói is reménykedhetnek.

HIRDETÉS


A Nemzetközi Egyetemi Sportszövetség lausanne-i székhelyén Magyarország két sportágban is bemutatta prezentációját a 2020-as egyetemi és főiskolai világbajnokság megrendezésére. A Magyar Triatlonszövetség kecskeméti, a Magyar Amerikaifutball-szövetség pedig székesfehérvári helyszínnel nyújtotta be a jelentkezését, végleges döntés decemberben várható.

A nyári olimpia programjában is szereplő triatlon itthon is nagy bázissal rendelkezik, ráadásul hazánkat rutinos versenyházigazdának tekintik a sportágban.

„Van egy hosszú távú sportágfejlesztési stratégiánk, és nagyon szeretnénk egyszer egy (felnőtt)vébét hozni Magyarországra. Már a dátumot is kitűztük, 2022-t célozzuk meg. Viszont ehhez kell nemzetközi versenyszervezési tapasztalat, és a főiskolás vébé igen jó tanulóesemény lenne számunkra” – nyilatkozta Lausanne-ban a DIGI Sport híradójának Szabó Zita, a Magyar Triatlonszövetség főtitkára.


Az amerikai futball viszont még gyerekcipőben jár ezen a szinten. A 2020-as torna mindössze a negyedik lesz az egyetemi világbajnokságok történetében. „Ez lesz az első olyan rendezvényünk, amely tényleg egy hivatalos világbajnokság, nem csak egy mérkőzés. Nyolc csapat érkezésére számíthatunk, ez a legtöbb, ami elképzelhető egy egyetemi világbajnokságon, ebben a sportágban legalábbis" – mondta a Sport 24-nek Bachrathy Kornél, a magyar szövetség főtitkára.

A meccsek a székesfehérvári First Fielden lesznek, ez hazánk első és egyetlen szabványméretű pályája. A hivatalos döntésre decemberig várni kell, ám a főiskolai-egyetemi vb-re egyedüliként pályázva nem kérdés, hogy 2020-ban Székesfehérvárra látogat majd a világ nyolc legjobb egyetemi válogatottja.

A 2020-as triatlon vb megrendezésére Magyarország mellett Lengyelország és Portugália kandidál.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.08.26 00:18:54

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. A közösségi média mindennapjaink, „mindenperceink” része, ezzel nincs mit tenni. Belépett az életünkbe – ám arra érdemes ügyelni, hogy ne a valós, jelen idejű életünk helyébe lépjen.

2018.08.15 22:11:42

Egyéb csapat DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A srác arcán olyan őszinte boldogságot láttam, mintha az ismerőse a vb- vagy a BL-döntőben bizonyult volna eredményesnek. S bizony, én is büszke voltam magamra, hogy negyvennyolc évem, deresedő halántékom dacára amatőr »teljesítményemmel« ekkora örömöt tudok neki szerezni.

2018.05.10 23:29:24

Egyéb csapat BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Az más kérdés, hogy a híres öntudatunk, büszkeségünk néha gátja annak, hogy elfogadjuk a segítséget, befogadjuk az újat és a jót, mert egyébként mi általában mindent jobban tudunk.

2018.05.04 22:35:02

Egyéb csapat BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ahogyan Csank János futballtréner kevésbé fennkölten, de tökéletes sportos logikával megállapította: ne csak azt vegyük észre, ha kapjuk a lesgólt, hanem azt is, ha rúgjuk.

2018.04.30 00:25:22

Egyéb csapat CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A csaknem évszázados múltra visszatekintő csíkszeredai hokimeccsek újra zsúfolt lelátók előtt zajlottak, a Sepsi-SIC pedig látszólag a semmiből robbant be a női kosárlabdázás országos élvonalába.

HIRDETÉS
HIRDETÉS