Ligarögbi: a Leeds Rhinos nyerte meg a Challenge Cupot

Vágólapra másolva!
2014.08.23. 19:08
null
Remek hangulat egy gyönyörű stadionban
1896-ban indították útjára a Föld északi féltekéjén a legrangosabbnak számító ligarögbitornát. Azóta csak az I. világháború alatt és 1941-ben nem bonyolították le az eseményt.

Az idén 96 csapat indult, a döntőbe a sportág legmagasabb osztályában, a Super League-ben játszó Leeds Rhinos és a Castleford Tigers jutott be.

A hagyományosan a Wembley-ben rendezett döntőn 77 914 néző előtt a Leeds végig dominált, és végül simán, 23–10-re nyert.

A ligarögbit 13 fős csapatok játsszák, a legjobbaknak az ausztrálok, az új-zélandiak, a brit országok és a franciák számítanak.

A döntő előtti napon rendezték meg a Rugby League European Federation közgyűlését, a szervezetben Magyarország egyelőre megfigyelő tagként vesz részt.

Lukács Zsolt, a Magyar Rögbi Liga Szövetség elnökségi tagja elmondta, az európai szövetségtől szakmai támogatást kapunk, valamint négy edzőnk és két játékvezetőnk vehet részt továbbképzésben. A magyar ligarögbi-válogatott tavaly októberben játszotta első hivatalos hazai mérkőzését Görögország ellen, és idén ősszel két meccsre készül, a szerbek és a bosnyákok ellen.

Szabó László, a szövetség tanácsadója szerint bizonyos, hogy azok a sportágak is egyre nagyobb teret nyernek hazánkban, amelyeket ma még szinte csak a televízióból vagy az Internetről ismerünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik