HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.11.15 07:11 Frissítve: 2018.11.15 12:31

WTCR: Vernay és Huff kezdett a legjobban Makaóban

Két szabadedzéssel megkezdődött a túraautó-világkupa (WTCR) szezonzáró hétvégéje Makaóban. Az elsőn Jean-Karl Vernay, a másodikon Rob Huff volt a leggyorsabb. Jól kezdett Michelisz Norbert, míg a bajnoki éllovas csapattársáról, Gabriele Tarquiniről ez kevésbé mondható el.

Huff eddig idén is jól megy Makaóban (Fotó: Facebook)

 

A makaói első szabadedzést Jean-Karl Vernay uralta. A francia pilóta a tréning nagy részében az élen állt, utolsó körével ismét javítani tudott, így 2:31.328 idejével a leggyorsabbnak bizonyult. Vernay-t egyébként akár bajnokesélyesnek is lehet mondani, 75 pontos lemaradásával matematikailag még utolérheti az összetett élén álló Gabriele Tarquinit.

Az első tréningen Esteban Guerrieri végzett a második helyen, hátránya Vernay-hez képest nem kicsi – számszerűen 0.575 másodperc volt. A harmadik a kilencszeres makaói futamgyőztes Rob Huff lett, ám ő is csak épp' hogy egy másodpercen belül tudott végezni.

Michelisz Norbert az ötödik helyen nyitott, előtte a bajnoki összetettben második helyen álló Yvan Muller zárt. Tarquini 12. helyezéssel kezdte meg a hétvégét, aminek a végén akár a WTCR első bajnoki címét ünnepelheti.

Nem éppen könnyű edzésen van túl a Zengő Motorsport párosa. Szabó Zsolt úgy végzett az utolsó pozícióban, hogy mindössze kétszer ért körbe a Circuito da Guián, és mért körig nem is jutott. Csapattársa, Nagy Norbert el sem indult az első tréningen, Cuprájának sebességváltójával ugyanis elektronikai probléma adódott. Ennek már csak azért sem örül a fiatal pilóta, mert most versenyez először Makaóban, az FP1 kihagyásával értékes időt veszített.

Ami a hat szabadkártyás versenyzőt illeti – akik egyébként mind makaói színekben indulnak –, a 23. pozícióban végző Kevin Tse szerepelt a legjobban. Kisebb meglepetésre senki sem került bajba az első edzésen, ami nagyobb kicsúszás vagy ütközés nélkül zajlott.

A második edzésre változtak kissé az időjárási körülmények, ám esőre továbbra sem számítottak a csapatok. Vernay ismét jól kezdett, míg Denis Dupont a gumifallal ismerkedett. Látványosabb volt a szabadkártyás Lam Kam-szan megcsúszása (és keresztbe állása), ám egyik esetből sem lett nagyobb baj.

Nagyjából tíz perccel a kockás zászló lengetése előtt Michelisz állt az élre, de nem sokáig volt ott, hiszen Huff átvette a vezetést, és az élen is maradt egészen a legvégéig. A Makaó királyának nevezett Volkswagen-versenyző volt tehát a leggyorsabb a második szabadedzésen 2:29.766-os körével, mögötte Yann Ehrlacher zárt 0.533 másodperces lemaradással. A harmadik Muller lett.

Michelisz a nyolcadik, Tarquini a 9. leggyorsabb kört autózta. Az első edzésen technikai problémával küzdő Nagy a 28. pozícióban zárt, míg Szabó a 30. helyen végzett.

A makaói hétvége programja pénteken, magyar idő szerint 1.50-kor folytatódik az első időmérővel.

2019.02.16 23:07:10

Egyéb autó-motor KOVÁCS NIKOLETT

„Számomra egy szép kihívás bebizonyítani, hogy ebben a korban is lehet valaki versenyképes.”

2018.11.15 13:12:44

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Európa legnépszerűbb crossoveréhez teljesen új benzines hajtásláncok érkeztek. (x)

2018.11.11 23:41:20

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Az utolsó métereken dőlt el a futamgyőzelem és az abszolút bajnoki cím sorsa a nyíregyházi idényzárón.

2018.10.25 13:13:45

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Ez a negyedik, Sunderlandben gyártott modell, mely elérte az egymilliós darabszámot (x).

2018.10.25 17:16:50

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

Magas felszereltségű különleges kiadást dobott piacra a Nissan. (X)