WTCR: Michelisz alatt megállt az autó, így is az első sorból indulhat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.07. 15:27
null
Michelisz napja eddig nem alakul tökéletesen Marrákesben (Fotó: WTCR)
A második szabadedzés után a szombati időmérőn is előkerült a piros zászló Michelisz Norbert miatt. A Hyundai-jal versenyző magyar pilóta vesztét ismét technikai hiba okozta, ám így is sikerült az első rajtsorba kvalifikálnia magát, és a pole-ból induló Thed Björk mögül kezdheti meg az első futamot.

A szabadedzések nem éppen magyar pilóták sikeréről szóltak, ugyanis Szabó Zsolt az első tréning végén kissé összetörte az autóját, míg Michelisz Norbert alatt már a második edzés elején leállt a gép. Utóbbi viszont jól kezdte a marokkói hétvége első időmérő edzését, és egy ideig a leggyorsabb volt – ekkor azonban ismét utolérte a technika ördöge.

A látvány nem volt éppen bizalomgerjesztő, ugyanis egyenesen lángnyelvek csaptak fel a Hyundai-ból, ráadásul a pálya egy nem túl ideális pontján következett be a balszerencse, így piros zászlóval félbeszakították a kvalifikációt. A magyar pilóta autójában a motor hibásodott meg.

Michelisz még ezt követően is egy ideig a gyorskörök listájának az élén állt, Thed Björk pedig arra panaszkodott, hogy sok olaj folyt a pályára a hármas kanyarban, így kétséges, hogy tudnak-e javítani Michelisz idején a többiek. Végül éppen a svéd volt az, akinek sikerült ez, és így átvette a vezetést tavalyi vb-riválisától. Björköt ezután senki sem tudta letaszítani az élről, így övé lett a WTCR legelső pole pozíciója.


A második sorból Gabriele Tarquini és a tavalyi TCR-bajnok, Jean-Carl Vernay indulhat. Michelisz motorhibája ellenére sem zárt rossz napot a Hyundai, hiszen négy autójából három a mezőny legelejéről rajtolhat.

A Zengő Motorsport versenyzői a 22. és a 23. rajthelyet szerezték meg – Szabó Zsolt, Nagy Norbert sorrendben.

A 18 körös futamot ma (magyar idő szerint) 18 órakor rendezik.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA, MARRÁKES
ELSŐ IDŐMÉRŐ EDZÉS

1. Thed Björk (svéd, Hyundai i30 N) 1:24.698
2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai i30 N) +0.136
3. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai i30 N) +0.361
4. Jean-Karl Vernay (francia, Audi RS 3 LMS) +0.558
5. Robert Huff (brit, Volkswagen Golf GTI) +0.596
...
22. Szabó Zsolt (magyar, SEAT León Cupra) +1.775
23. Nagy Norbert (magyar, SEAT León Cupra) +2.010

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik