WTCR: már három hondás versenyző indulása is biztos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.28. 14:42
null
Girolami és Guerrieri csapattársak lesznek 2019-ben (Fotó: fiawtcr.com)
Újabb pilótáját fedte fel a túraautó-világkupában (WTCR) a Honda támogatását leginkább élvező All-Inkl.com Münnich Motorsport. Esteban Guerrieri csapattársa a korábbi WTCC-versenyző, Néstor Girolami lesz.

 

A 2019-es idényt érintő szabályváltoztatások szerint egy gyártó legfeljebb két csapatot indíthat két-két versenyzővel. Ez a Honda számára azt jelenti, hogy a tavalyinál eggyel kevesebb pilótának adhat lehetőséget.

Ez főként az All-Inkl.com Münnich Motorsportot érinti, ahol 2018-ban Esteban Guerrieri, Yann Ehrlacher és James Thompson versenyzett – az utóbbit Timo Scheider váltotta a hetedik fordulótól. Ehrlacher 2019-ben már a WTCR-hez új gyártóként csatlakozó Lynk & Co színeiben áll rajthoz, Guerrieri viszont marad a Hondánál, csapattársa Néstor Girolami lesz.

A Honda továbbá azt is elárulta, hogy a 2017-es balesete utáni felépülése miatt az előző szezonban csak a szuzukai versenyhétvégén rajthoz álló Tiago Monteiro is a japán gyártó autójával versenyez 2019-ben. A portugál csapattársát néhány héten belül jelentik be.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik