WTCR: győztes csapaton ne változtass! – Tassi Attila maradt a Hondánál

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2021.01.15. 14:40
null
Tassi Attila a május 14-én rajtoló WTCR-szezonban is a Hondánál versenyez (Fotó: fiawtcr.com)
A következő két évben is Esteban Guerrieri, Néstor Girolami, Tiago Monteiro, Tassi Attila felállásban versenyez a Honda WTCR-alakulata.

 

Győztes csapaton ne változtass! – tartja a mondás, és a Honda nem is teszi, legalábbis a WTCR-ben nem, a gyár ugyanis bejelentette, hogy ugyanazzal a négy versenyzővel tervezi a jövőt, akiknek eddig is bizalmat szavazott, s akikkel Esteban Guerrieri révén tavaly megszerezte a világkupa-győzelmet.

Magyar szempontból a legfontosabb hír, hogy a négyes fogat tagja maradt Tassi Attila is, aki második teljes szezonjában a Hondával megcsillantotta a tudását: két alkalommal (Zolder, Nürburgring) felállhatott a dobogóra. A 21 éves pilóta 100 pontot gyűjtött az idény során, és a számok azt mutatják, hogy nagyon sokat fejlődött.

„Hatalmas megtiszteltetés, hogy az egymás utáni harmadik szezonban is a Honda Racinget erősíthetem, büszke vagyok rá, hogy a csapat lát bennem fantáziát – mondta Tassi. Örülök, hogy tudtam fejlődni az elmúlt szezonban, hogy megszereztem az első dobogós helyezésemet, s hogy a csapattársaim mellett sem vallottam szégyent. Remélem, hogy az idei kiírásban újabb nagy lépést teszek majd, és megerősítem a helyem az élmezőnyben.”

A WTCR-évad május 14-én, a Hungaroringen kezdődik, és nyolc kétversenyes hétvégéből áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik