WTCR: Björk és Michelisz az első sorban a vasárnapi időmérőn

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.24. 11:53
Thed Björk szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) portugáliai versenyhétvégéjének vasárnapi időmérőjén. A svéd mellől Michelisz Norbert rajtolhat, akit csapattársa, Gabriele Tarquini követ a harmadik helyen. A tegnapi futam győztese és a bajnoki összetett első helyezettje, Yvan Muller csak a kilencedik lett.

A tömegbaleset aszombati futamrajtját követően több versenyzőnél is a hétvége véget jelentette. A baleset elindítói, Mehdi Bennani és Rob Huff – akiket az esetet követően kórházba is szállították kivizsgálásra – autói például annyira sérültek, hogy már az egész Sébastien Loeb Racing elhagyta Vila Realt. James Thompson szintén nem tud részt venni a vasárnapi eseményeken.szombati futamrajtját követően több versenyzőnél is a hétvége véget jelentette. A baleset elindítói, Mehdi Bennani és Rob Huff – akiket az esetet követően kórházba is szállították kivizsgálásra – autói például annyira sérültek, hogy már az egész Sébastien Loeb Racing elhagyta Vila Realt. James Thompson szintén nem tud részt venni a vasárnapi eseményeken.

Nem meglepő módon a piros zászló már a vasárnapi nap elején előkerült – ezúttal Frédéric Vervisch koccolta le a falat, majd húzódott félre és állt le az időmérő első szakaszának a felénél. Ám nem ez volt az egyetlen alkalom, amikor félbe kellett szakítani a Q1-et. Szűk négy perccel a vége előtt Tom Coronel járt Vervisch-hez hasonló módon.

Bár a második megszakítás előtt még továbbjutó helyen állt Nagy Norbert, végül mindkét zengős pilóta kiesett a Q1-ben. Nagy a 16. helyről, míg Szabó Zsolt a 22.-ről kezdheti meg a vasárnapi versenyeket.

A Q2-ben – a hétvége első két percen belüli körével – Thed Björk végzett az élen, a svéden kívül Yann Ehrlacher, Gabriele Tarquini, Pepe Oriola és Michelisz Nobert jutott be a Q3-ba. A 10. helyen Gordon Shedden végzett, így ő indulhat a pole-ból a fordított rajtrácsos második versenyen.

A harmadik szakaszban Michelisz kezdhette meg elsőként az egyetlen gyors körét. Az őt követő Oriola, Tarquini és Ehrlacher sem tudott a magyar versenyzőnél jobb kört futni, az utolsóként próbálkozó Björk viszont át tudta menteni a tegnapi jó formáját, és végül megszerezte a pole-t a harmadik versenyre.

A vasárnapi versenyeket 16.45-től és 18.10-től rendezik Vila Realban. Mindkettőt élőben közvetíti az Eurosport1.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
VILA REAL, MÁSODIK IDŐMÉRŐ

1. Thed Björk (svéd, Hyundai)
2. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai)
3. Gabriele Tarquini (olasz, Hyundai)
4. Pepe Oriola (spanyol, Cupra)
5. Yann Ehrlacher (francia, Honda)
...
16. Nagy Norbert (magyar, Cupra)
...
22. Szabó Zsolt (magyar, Cupra)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik