WTCR: A tizenhatodik helyről csodát nem lehet tenni – Michelisz

B. Ö. B.B. Ö. B.
Vágólapra másolva!
2020.10.17. 19:23
null
Michelisz Norbert csalódott az időmérő után (Fotó: Földi Imre)
Felemásan alakult a magyar versenyzők időmérője a túraautó-világkupa (WTCR) hungaroringi fordulóján. A Zengő Motorsportnál bőven volt ok az örömre, Michelisz Norbert azonban egy nehéz napon van túl, és sajnos nem sok jóra számít a folytatást illetően. Boldizs Bence viszont örülhet, riválisa büntetése miatt ugyanis az időmérőn a 11. helyről előreugrott a 10. pozícióba, így a 2. versenyen ő indul az élről!

Eddig nem alakul éppen a legideálisabban Michelisz Norbert hazai hétvégéje. A szabadedzéseken is volt probléma a Hyundainál, az időmérőn azonban végül csak a 16. helyet sikerült megszerezni a magyar versenyzőnek.

„Valamilyen technikai jellegű gonddal küzdöttünk ezen az időmérőn – mondta később Michelisz. – Pontosan nem tudjuk az okát, a motor nem ment rendesen. Három nehéz futam jön innentől kezdve. Nyilván a tizenhatodik helyről csodát nem lehet tenni. Próbálunk néhány pontot elcsípni holnap, de nem érzem jól magam.”

Van ok az örömre azonban a Zengő Motorsportnál, ahol Mikel Azcona egészen a Q3-ig menetelt, Boldizs Bence pedig a WTCR-es karrierje során először jutott be az időmérő második szakaszába.

Sőt, a Q2-t a hetedik helyen záró Gilles Magnus kizárása (a megengedettnél könnyebb autóval ment az időmérőn) miatt a 11. helyről eggyel előrébb léphetett, így a második vasárnapi futamon Boldizs rajtol az élről!

„Úgy jöttem a Hungaroringre, hogy ha a Q2-be kerülünk, én azzal nagyon elégedett leszek – árulta el a 22 éves versenyző még az előtt, hogy értesült volna ellenfele büntetéséről. – Amikor láttam, hogy milyen az időjárás, egy kicsit elbizonytalanodtam, jobban szerettem volna száraz kvalifikációt, de sikerült így is megtalálnunk a módját, hogy bejussunk a Q2-be. Nagyon boldog vagyok emiatt. Ez a negyedik WTCR-es hétvégém, és sikerült a Q2-ig verekednünk magunkat. Azt egy kicsit sajnálom, hogy a tizenegyedik lettem, és így egy hellyel lemaradtam a fordított rajtrácsos pole-ról, de ha megnézzük, a különbség nagy volt a tizedik és a tizenegyedik helyezett között. Köszönöm a srácoknak a munkát, az, hogy benn vagyunk a Q2-ben, hatalmas öröm és hatalmas csapatmunka volt.”

Kismarty-Lechner Gábor az utolsó rajthelyben is meglátja a pozitívumot, és büszke a csapatársa, amiért a hazai hétvégén ennyire eddig jól teljesít.

„Annak ellenére, hogy a mezőny végéről fogok rajtolni, nagyon boldog vagyok, mert nagyon sokat sikerült a második edzéshez képest előrelépni – mondta a magyar pilóta. – Jó irányba tudtunk az autón változtatni, de holnap meglátjuk, mi lesz, mert mások lesznek a körülmények, és mi száraz időre készülünk. Ez a csapatnak egy nagyon boldog nap.”

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
HUNGARORING, IDŐMÉRŐ

1. Esteban Guerrieri (argentin, Honda) 2:05.704
2. Tassi Attila (magyar, Honda) +0.562
3. Thiago Monteiro (portugá, Honda) +1.197
4. Néstor Girolami (argentin, Honda) +1.281
5. Mikel Azcona (spanyol, Cupra) idő nélkül
...
11. Boldizs Bence (magyar, Cupra) +2.634
...
16. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) +2.094
...
22. Kismarty-Lechner Gábor (magyar, Cupra) +4.655

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik