WTCR: Michelisz pole-lal nyitott Malajziában – tovább növelte az előnyét

H. L.H. L.
Vágólapra másolva!
2019.12.13. 08:56
null
Michelisz ennél jobban nem is kezdhetett volna az idényzárón (Fotó: fiawtcr.com)
Michelisz Norbert szerezte meg a pole pozíciót a túraautó-világkupa (WTCR) idényzáró, malajziai versenyhétvégéjének az első időmérőjén. A Hyundai magyar versenyzője mögött Aurélien Panis és Néstor Girolami következett, míg a bajnoki riválisok közül Esteban Guerrieri végzett a legelőkelőbb helyen, ő a tizedik lett. Yvan Muller a 16., Thed Björk a 28. lett.

 

Michelisz Norbert 9 pontos előnnyel érkezett meg az idényzáróra, és remek formában is nyitott Malajziában, hiszen az első szabadedzésen az élen, míg a másodikon a második helyen zárt. Nem mellesleg bajnoki riválisai az első tízesbe sem fértek be, így a Hyundai magyar versenyzője jól hangolt az első sepangi időmérőre.

Igaz, kérdéses volt, a látványosan alulmaradó Lynk & Co, mennyire tud felkapaszkodni a folytatásban, ugyanis Esteban Guerrieri a rossz eredmények ellenére is bizakodó volt.

Az első köröket követően Michelisz állt az élre, a magyar az edzéseken futott idejeit jócskán megjavítva 2:14.100-s kört futott a Hyundai I30-cal. Mögé a második gyakorláson első Mikel Azcona sorolt be bő 3 tizedes hátránnyal, míg a harmadik leggyorsabb kört Augusto Farfus szállította.

Ám többek sem tudták befejezni az első gyors körüket, miután Gordon Shedden miatt kellett munkálkodniuk a pályabíróknak, ezért teljes pályás sárga zászló volt percekig érvényben.

A zöld jelzést követően Michelisznem nagyon hagyott kétséget: csapattársa, Gabriele Tarquini szélárnyékának is köszönhetően 3 tizedet faragott korábbi legjobbján, s 1:13.748-nál állította meg a stoppert. Mögé bő 12 perccel a vége előtt Néstor Girolami zárkózott fel, az argentin hátránya 419 ezred volt.

A Hyundai magyar versenyzőjének bajnoki riválisai közül Esteban Guerrieri a 7., Yvan Muller a 20., míg Thed Björk a 21. pozícióban állt tíz perccel a vége előtt, miközben Michelisz a további stratégiáról egyeztetett a csapatrádión. A versenyzőnek elmondták, felteszik az új gumikat, s készen állnak arra, hogy újabb gyors körre eresszék ki, Michelisz azonban elárulta, kételkedik abban, hogy sokkal jobb kört tudna futni.

ÍGY ÁLLNAK AZ ESÉLYESEK
1.Michelisz Norbert
321
2.Esteban Guerrieri
307
3.Yvan Muller
305
4.Thed Björk
288

Az utolsó percekben Aurélien Panis javított sokat a Cuprával, s lépett előre a második helyre 38 százados lemaradással. Az élen azonban nem változott már a helyzet: Michelisz nagy fölénnyel szerezte meg a pole pozíciót az első időmérőn Malajziában úgy, hogy bajnoki riválisai közül a legjobban záró Guerrueri is „csak" a 10. lett – a magyar versenyző így tovább növelte az előnyét a vk-összetettben – ugyanis a pole-ért 5 pont jár, s az első ötös kap pontot.

Ez azt jelenti, a magyar versenyző előnye 14 pont a második időmérő előtt, amelyen maximálisan 5 pontot lehet még szerezni a vasárnapi három verseny előtt, amelyen egyenként további 25 pont elérhető – a pontrendszerről bővebben itt olvashatnak.

Yvan Muller a 16.,Thed Björk a 28. helyen zárt az első kvalifikáción, a másik magyar versenyző, Tassi Attila a 21. lett.

Arról, hogy milyen forgatókönyvek szerint lehet Michelisz világkupagyőztes Sepangban, ide kattintva olvashatnak.

Az idényzáró programja 12.30-kor folytatódik a második időmérővel.

TÚRAAUTÓ-VILÁGKUPA (WTCR)
MALAJZIA, 1. IDŐMÉRŐ

1. Michelisz Norbert (magyar, Hyundai) 2:13.748
2. Aurélien Panis (francia, Cupra)
3. Néstor Girolami (argentin, Honda )
4. Mikel Azcona (spanyol, Cupra)
5. Frédéric Vervisch (belga, Audi)
6. Augusto Farfus (brazil, Hyundai)

10. Esteban Guerrieri (argentin, Honda)

16. Yvan Muller (francia, Lynk & Co)

21. Tassi Attila (magyar, Honda)

28. Thed Björk (svéd, Lynk & Co)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik