WTCC: Michelisz az utolsó körben szorult le az első helyről

Vágólapra másolva!
2016.09.25. 09:18
null
Michelisz második hellyel kezdett Sanghajban
Michelisz Norbert a második helyen végzett a túraautó-vb sanghaji versenyhétvégéjének első futamán, míg a főversenyen a 11. pozícióban intették le.

A magyar pilóta a fordított rajtrácsos futamot a második pozícióból kezdhette meg, és bár nem a legjobban kapta el a rajtot, az első kanyar után már az élre állt. Tom Chilton ugyan szorongatott, de Michelisz meg tudta tartani a pozícióját.

John Filippi került szendvicsbe, amely után rossz helyen állt meg az autója, így be kellett küldeni a biztonsági autót. Az újraindulás után is biztosan őrizte első helyét Michelisz, a mögötte haladók inkább egymással csatáztak.

Az utolsó három körhöz érve Thed Björk érte utol Micheliszt, a svéd a Volvo első futamgyőzelméért küzdött. Nagy csata kezdődött, több kanyarban is egymás mellé került a két autó, de egészen az utolsó kanyarokig nem változott a sorrend. Az utolsó hosszú egyenesben aztán már nem volt ellenszer Björkkel szemben, nagy volt a sebességkülönbség, ráadásul a harcban le is tört Michelisz hátsó lökhárítója. A célegyeneshez érve még Yvan Mullerre is figyelni kellett, de meglett a második hely.

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd

A főversenyen Michelisz a kilencedik helyről indulhatott, de hamar visszaesett két pozíciót, ráadásul a rivális Tiago Monteiro is elé került. Ez a futam már nem tartogatott annyi izgalmat, a Citroënek kisajátították maguknak a dobogót, és Michelisz sem tudott feljönni pontszerző helyre.

A három gyári hondás különversenyében a magyar pilóta Sanghajban ugyan megelőzte Rob Huffot, de Tiago Monteiro még mindig előtte van.

A Zengő Motorsport versenyzői közül Ficza Ferenc egy 14. és egy 16., Nagy Dániel pedig egy 15. és egy 18. hellyel gazdagodott.

TÚRAAUTÓ-VB, SANGHAJ
ELSŐ FUTAM

1. Thed Björk (svéd, Volvo)
2. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +0.361
3. Yvan Muller (francia, Citroën) +0.528
FŐVERSENY
1. José María López (argentin, Citroën)
2. Yvan Muller (francia, Citroën) +11.037
3. Mehdi Bennani (marokkói, Citroën) +12.742
...
11. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +30.202

A vb-pontverseny állása: 1. López 361 pont, 2. Muller 235, 3. Monteiro 204, 4. Michelisz 190

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik