WTCC: Michelisz a 2. rajthelyet harcolta ki a Hungaroringen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.04. 15:20
null
Michelisz Norbert második helyen végzett a hungaroringi időmérőn (Fotó: MTI)
Michelisz Norbert a túraautó-világbajnokság (WTCC) hungaroringi időmérőjének utolsó pillanataiban szenzációs kört futva a második rajthelyet szerezte meg a vasárnapi első futamra. A Honda magyar versenyzője a fordított rajtrács miatt a második versenynek a kilencedik helyről vághat neki.

Az időmérő első szakasza úgy zajlott, ahogy arra Michelisz Norbert múlt heti, szlovákiai remeklése után számítottunk. A Hondával egyre inkább összebarátkozó versenyző már a szabadedzéseken futott erős köreivel is jelezte, hogy minden bizonnyal nem kell majd megizzadnia a Q2-be jutásért, és ehhez végül tényleg csupán egyetlen mért körre volt szüksége. Noha Yvan Muller letaszította az élről, köre után Michelisz így is nyugodtan visszatérhetett a boxba, hiszen továbbjutását nem fenyegette semmi és senki.

A Q2 mindazonáltal döcögősebben indult, hiszen az eleinte élre ugró magyar versenyzőt Muller, Tiago Monteiro és némi meglepetésre Tom Chilton is hátrébb taszította a tabellán. Egy darabig úgy is tűnt, Michelisz ezúttal nem tudja megismételni múlt heti időmérős remeklését, az utolsó pillanatokban futott tökéletesen összerakott körével azonban végül túlszárnyalta. Bár Mullertől így is majd' négy tizedmásodperccel lemaradt, a második helyről indulva óriási esélye van arra, hogy a vasárnapi első futamon a győzelemért harcoljon. Az állórajtos futamnak a szabályok értelmében a kilencedik helyről vághat neki.

„Természetesen nagyon boldog vagyok, igazán érzelmes nap ez számomra a sok magyar szurkoló miatt – fogalmazott Michelisz az időmérő utáni sajtótájékoztatón. – Már a szabadedzésen is elég jó egyensúlyt találtunk, és reméltük, hogy az időmérőn újra bekerülhetünk a legjobb három közé. Az, hogy végül az első sor is meglett, tényleg lenyűgöző, idén ez a legjobb időmérős eredményünk, de úgy is éreztem, hogy a köröm szinte tökéletes volt. Nem is tudom, mit mondjak, rengetegen jöttek el szorítani értem, és a versenyen szeretnék visszaadni nekik valamit ebből. Az első sorból indulva erre jó esélyem is van. Ezúttal lehetetlen lett volna elcsípnem a pole-t, talán egy tizedet még javíthattam volna, de több nem volt benne. Nagyon jó érzés legjobb hondásként végezni, de persze még jobb lett volna a pole-t megszerezni. De ez volt ma a maximum, nagyon elégedett vagyok a fejlődésünkkel.”

Az első verseny vasárnap 12.35 órakor, a második pedig 14.50-kor rajtol majd el.

Ugyancsak szombaton a WTCC betétfutamaként rendezett AutoGP időmérő edzésén Kiss Pál Tamás a második helyen végzett, így az első sorból vághat neki a vasárnap 9.35-kor kezdődő, 19 körös viadalnak.

TÚRAAUTÓ-VILÁGBAJNOKSÁG (WTCC), MAGYAR NAGYDÍJ
IDŐMÉRŐ

1. Muller (francia, Chevrolet Cruze) 1:53.426
2. Michelisz Norbert (magyar, Honda Civic) 1:53.806
3. Tarquini (olasz, Honda Civic) 1:53.953

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik