WTCC: Michelisz 8. a második futamon; furcsa befejezés

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.04. 09:35
A WTCC japán versenyhétvégéjén, Motegiben az első, fordított rajtrácsos futamot megnyerő Michelisz Norbert a 2. futamon a 10. helyről rajtolva a 8. helyen végzett.

Michelisz az első futamhoz hasonlóan a másodikban is remekül rajtolt, három autót megelőzött, de a 7. helynél előrébb már nem jutott, sőt a svéd Thed Björk még elé tudott kerülni, így végül a 8. helyet szerezte meg, amiért négy pont jár. Csapattársát, a 9. helyen végző brit Robert Huffot azonban ebben a futamban is megelőzte.

A Zengő Motorsport versenyzői közül Ficza Ferenc a 18. lett, míg Nagy Dániel technikai problémák miatt nem tudott elrajtolni, három körrel a rajtot követően indult a többiek után, de sikerült célba érnie.

A 2. futamot a francia Yvan Muller (Citroën) nyerte meg, akinek csapattársa, az argentin José María López a hajrában átengedte az első helyet, ő ugyanis minden bizonnyal már a 2. hellyel is megnyerte a világbajnokságot, tekintve, hogy az utolsó, thaiföldi versenyhétvégét jelen állás szerint törölni fogják.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik