WTCC: Lada-öröm; Michelisz dobogóra állhatott Moszkvában

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.12. 13:40
Michelisz Norbert a harmadik helyen zárt a túraautó-világbajnokság (WTCC) moszkvai állomásának második futamán, az első versenyt tizedikként fejezte be. A hétvége nagy sikert hozott a hazai pályán versenyző Ladának, Nicky Catsburg és Gabriele Tarquini mindkétszer kisajátította az első két pozíciót.

 

Michelisz harmadik lett Moszkvában (Fotó: fiawtcc.com)
Michelisz harmadik lett Moszkvában (Fotó: fiawtcc.com)

A kezdést elhalasztották, mivel leszakadt az ég, így esőgumikat kellett felrakni. Michelisz a hatodik helyen kezdhette meg a nyitó futamot, de rossz rajt miatt áthajtásos büntetést kapott, ezzel érthető módon visszaesett. Úgy látszott, nem igazán ízlett a Hondának az esős verseny, a magyar pilóta azért így is bejött pontszerzőnek.

A Ladának ellenben nagyon bejött a hazai verseny, és a Tarquini, Catsburg páros az első kettős győzelmet szállította a márkának.

A főversenyt ötödik helyen kezdő Michelisz hamar felküzdötte magát a dobogóra, és próbált a Ladákra is felzárkózni, de újabb előzésre nem volt esélye. Magyar szempontból annak is örülhettünk, hogy Ficza Ferenc többek között Yvan Muller mellett is elmenve kilencedikként zárt, ráadásul a leggyorsabb kör is az ő nevéhez fűződik. Ezt a versenyt Catsburg nyerte meg Tarquini előtt.

A világbajnoki pontversenyt a címvédő argentin José María López vezeti 209 ponttal, Michelisz az ötödik 89 ponttal. A túraautó-vb idénye két hét múlva Portugáliában folytatódik.

TÚRAAUTÓ-VB, 11–12. FUTAM, MOSZKVA
NYITÓ VERSENY

1. Gabriele Tarquini (olasz, Lada)
2. Nicky Catsburg (holland, Lada) +4.782
3. Yvan Muller (francia, Citroën) +16.062
...
10. Michelisz Norbert (magyar, Honda) +43.985

FŐVERSENY
1. Catsburg
2. Tarquini +1.011
3. Michelisz +13.681

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik