WTCC: dráma két héttel Kína után – kizárták Micheliszt és a Hondát

Vágólapra másolva!
2017.10.28. 09:42
null
Mintha a Honda el sem utazott volna Kínába… (Fotó: AFP)
Szabálytalannak találta az FIA a Honda gyári csapatának három autójában az üzemanyag-befecskendezőt, ezzel visszamenőleg elvették az összes pontot, amelyet Michelisz Norbert, Micsigami Rjo és Gabriele Tarquini szerzett Ningpóban.

Már pénteken, a kínai versenyhétvége kezdetén gyanúsnak találta az FIA a gyári Hondák üzemanyag-befecskendezőjét, így további vizsgálatokat rendelt el az elemmel kapcsolatban, Micsigami Rjo, Michelisz Norbert, Gabriele Tarquini eredményeit pedig a későbbiekben ideiglenesnek tekintették. Döntést végül a japán versenyhétvége előtt, Genfben hoztak a versenybírák, amivel Michelisz ismét komolyabb hátrányba került a világbajnoki címét folytatott csatában.

A döntés szerint ugyanis törölték a mindhárom Honda-pilóta által megszerzett pontokat. Michelisz a kínai versenyeket követően jelentősen megközelítette az összetettben legnagyobb bajnoki riválisát, Tiago Monteirót. A portugál orvosi javaslatra kihagyta a teljes versenyhétvégét, magyar csapattársa viszont szorgosan gyűjtögette a pontokat Ningpóban – összesen 27.5-öt – így 1.5 világbajnoki egységre csökkentette lemaradását riválisával szemben, a listavezető Thed Björktől pedig csupán 2 ponttal maradt el.

A kizárást követően viszont Michelisz visszaesett a bajnoki tabella negyedik helyére, három versenyhétvégével a szezon vége előtt 32.5 pont a hátránya Björkkel szemben. A Honda mellesleg nem fellebbez az FIA döntése ellen.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik