WTCC: Chilton ért célba elsőként a nyitófutamon, de Ehrlacheré a győzelem

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.16. 20:40
Élete első győzelmét aratta a túraautó-világbajnokságban Yann Ehrlacher, aki bár a második helyen ért célba az argentínai nyitóversenyen, Tom Chilton büntetése miatt mégis a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Őt követte Mehdi Bennani és a hazai pályán versenyző Esteban Guerrieri. Michelisz a rajt utáni helyezkedés közben defektet kapott, és végül csak a 14. helyen ért célba.

Yann Ehrlacher indulhatott az élről az első versenyen Argentínában, miután a tegnapi időmérő edzésen a tizedik helyet szerezte meg. A rajtnál jól jött el, de még az első körben megelőzte őt Tom Chilton, aki aztán az egész futam során magabiztosan vezetett az élen.Yann Ehrlacher indulhatott az élről az első versenyen Argentínában, miután a tegnapi időmérő edzésen a tizedik helyet szerezte meg. A rajtnál jól jött el, de még az első körben megelőzte őt Tom Chilton, aki aztán az egész futam során magabiztosan vezetett az élen.

Michelisz Norbert viszont már a rajtnál ütközött Tiago Monteiróval, mely következtében a Honda magyar pilótája defektet kapott, és visszaesett a mezőny végére. Végül a 14. helyen ért célba. A második versenyen majd a pole-ból induló Nick Catsburg versenyének is defekt vetett véget, a holland a nyolcadik körben volt kénytelen feladni a futamot.

Hiába állt magabiztosan az élen Chilton, jött az üzenet, hogy öt másodperces időbüntetést kapott, amiért a rajtnál balesetet okozott. Bár a futam végén a britet intették le az első helyen, büntetése miatt a negyedik pozícióba esett vissza Ehlacher, Bennani és Guerrieri mögé.

A Zengő Motorsport versenyzői két-két helyet léptek előre a rajtpozíciójukhoz képest. Nagy Dániel a 12., míg Szabó Zsolt a 13. lett a nyitófutamon.

Folytatás negyed tízkor a főfutamon, melyet Michelisz a második helyről kezdhet meg Catsburg mögött. Ezt a versenyt is élőben közvetíti az Eurosport 2.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik