WTCC: Bennanié az első verseny Portugáliában, Michelisz több pozíciót javított

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.25. 18:05
Mehdi Bennani nyerte a túraautó-világbajnokság (WTCC) portugáliai versenyhétvégéjének első futamát. A marokkói pilóta már a futam elején az élre állt, onnan pedig már nem vehették el a tőle a győzelmet. A második helyen a hazai pályán versenyző Tiago Monteiro végzett, a harmadik Thed Björk lett. Michelisz a tizedik pozícióból a hetedikig tudott előre jönni. 

Viszonylag simán jött el a mezőny a rajtot követően az első futamon.Mivel tegnap Michelisz Norbert nyerte meg az időmérő edzést, a tizedik helyről kezdhette meg a tizenegy körös versenyt a fordított rajtrács következtében. A Honda gyári csapatának magyar pilótája egy helyet javítva jött fel a rajtot követően a kilencedik pozícióba, ezután pedig további két autót utasított maga mögé: Néstor Girolamiét, valamint Micsigami Rjoét. Utóbbi mellesleg a pole pozícióból kezdhette meg a futamot, de nagyon nehéz versenyen van túl.Mivel tegnap Michelisz Norbert nyerte meg az időmérő edzést, a tizedik helyről kezdhette meg a tizenegy körös versenyt a fordított rajtrács következtében. A Honda gyári csapatának magyar pilótája egy helyet javítva jött fel a rajtot követően a kilencedik pozícióba, ezután pedig további két autót utasított maga mögé: Néstor Girolamiét, valamint Micsigami Rjoét. Utóbbi mellesleg a pole pozícióból kezdhette meg a futamot, de nagyon nehéz versenyen van túl.

Bennani magabiztos teljesítménnyel szerezte meg a győzelmet. Tiago Monteiro – aki két pozíciót nyert a rajtnál, így jött fel a második helyre – hazai közönség előtt állhat fel a dobogó második fokára, míg a harmadik helyen a svéd Thed Björköt intették le.

Több helyet javítottak a rajtpozíciójukhoz képest a Zengő Motorsport versenyzői, azonban így sem fértek be a legtöbb tíz közé. Aurelien Panis a 11., Nagy Dánielpedig a 13. lett.

A második versenyen – amely 18.45-kor veszi kezdetét – Michelisz indulhat élről. Ezt is élőben közvetíti az Eurosport1.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik