Túraautó-vb: mosolyszünet a Citroën pilótái között

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.25. 19:29
Kezdenek elszabadulni az indulatok a túraautó-világbajnokságot domináló Citroën-istállónál, ahol Yvan Muller „megtalálta” a vb-pontversenyt vezető José María Lópezt. A világbajnoki címvédő szerint az argentin hibájából esett ki az osztrák versenyhétvége második futamán, ráadásul márkatársa nyerte meg a futamot, és 41 pontra növelte előnyét az összetettben.

„Jól rajtoltam, Pechito Chiltonnal csatázott, amikor hirtelen felém húzta a kocsiját, és esélyem sem volt elkerülni a balesetet. Hogy nem látott volna? Legközelebb én sem fogom látni őt – dühöngött a francia, aki mindig is nehezen viselte, ha pórul járt, és sok riválisával meggyűlt már a baja. Lópeznek az idei az első teljes szezonja a WTCC-ben, de öt versenyhétvége kellett, hogy Muller megtalálja őt. – Öt versenyhétvégén ez volt a harmadik kiesésem. Nincs különösebb stratégiám arra, hogy visszakapaszkodjam, mindent beleadok, és bízom benne, hogy Pechitót is utoléri a balszerencse."

A versenybalesetben a két Citroën nem ütközött össze, López csak azt sejtette, hogy a Ladák miatta estek ki.

„Nem tudtam, miért mérges rám – mondta López, miután beszélt csapattársával. – Ez a pálya nehéz, főleg a rajtnál. Örülök, hogy Yvannal dolgozhatok együtt, meglep, hogy így viselkedik velem. Remélem, meg tudjuk beszélni."

Ezek szerint nem csak az F1-et domináló Mercedesnél áll a bál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik