Túraautó-vb: új autók 2014-ben, de a régiek is maradnak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.28. 18:00
Jövőre az új szabályok szerint megépített autók mellett még az idei gépek is elindulhatnak a túraautó-világbajnokságon – közölte pénteken az FIA. Így az új Citroën, Lada és Honda mellett továbbra is láthatjuk a Chevrolet és a BMW autóit.

A sorozatba jövőre beszálló Citroën és a Honda már jelezte, hogy kész lesz azúj gépe a következő idény elejére, és a Lada is igyekszik időben elkészülni a gépével. A Seat jelezte, hogy az első futamokra nem készül el az új reguláknak megfelelő Leon Cup, de amint elkészül, csatlakozik a szériához.A sorozatba jövőre beszálló Citroën és a Honda már jelezte, hogy kész lesz azúj gépe a következő idény elejére, és a Lada is igyekszik időben elkészülni a gépével. A Seat jelezte, hogy az első futamokra nem készül el az új reguláknak megfelelő Leon Cup, de amint elkészül, csatlakozik a szériához.

A BMW ugyanakkor korábban jelezte, hogy ha bevezetik az új szabályokat, kiszáll a sorozatból – így viszont még egy évig maradhat, akárcsak a Chevrolet.

Marcello Lotti, a WTCC igazgatója azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy a két autótípusnak külön világbajnokságot írnak ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik