TCR: Nagy Dániel megszerezte első Európa-kupa-győzelmét

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.18. 16:38
A Michelisz Norbert által alapított M1RA húszesztendős magyar pilótája a harmadik helyről rajtolt és végül nyert a TCR Európa-kupa asseni hétvégéjének első versenyén.

Nagy Dániel már a rajtnál előrejött egy pozíciót, legyorsulva Maxime Pottyt (Volkswagen), majd a 9. körben az egyik leglátványosabb manővert bemutatva megelőzte az addig élen álló Jean-Karl Vernay-t (Audi) is. A 23 perc plusz egy körös verseny hátralévő részében az élen újabb változás már nem történt, így a hétvégét az összetett harmadik helyéről kezdő magyar pilóta négy dobogós pozíció után megszerezte az első győzelmét a sorozatban.

Mivel az összetettben eddig vezető spanyol Mikel Azconét (Cupra) a 9., a második helyen álló Dusan Borkovicsot pedig a 6. pozícióban intették le, Nagy Dániel a tabellán is javított. A győzelemért járó 25 ponttal feljött másodiknak, pontegyenlőség mellett több dobogós helyezésével megelőzve a spanyolt, és mindössze 5 ponttal elmaradva szerb riválisától, az új listavezetőtől.

A mezőny másik magyarja, Tassi Attila (Hell Energy Racing/Honda) a hatodik helyről startolt és ötödikként ért célba. Összetettben továbbra is a hatodik.

A hollandiai hétvége második futama vasárnap 11.00 órakor kezdődik.

 

TCR EURÓPA-KUPA
5. forduló, első verseny (Assen, Hollandia)

1. Nagy Dániel (magyar, Hyundai) 25:08,183
2. Jean-Karl Vernay (francia, Audi) +2.310 mp
3. Kris Richard (svájci, Hyundai) +3.973 mp

5. Tassi Attila (magyar, Honda) +6.146 mp

AZ ÖSSZETETT ÉLCSOPORTJA
1. Dusan Borkovics (szerb, Hyundai) 119 pont
2. Nagy Dániel 114
3. Mikel Azcone (spanyol, Cupra) 114

6. Tassi Attila 70

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik