Szépségverseny – klasszikus autóknak!

Vágólapra másolva!
2019.07.09. 15:25
null
Az idén is megrendezik a veteránautó-szépségversenyt
Szépségverseny jó karban lévő „öreglányoknak” vagy inkább „csinos idős hölgyeknek”. (x)

A július 12–14-én esedékes Hungaroring Classic keretében – amelyen a hatvanas, hetvenes, nyolcvanas évek versenyautói száguldanak az aszfalton – a két évvel ezelőtti esemény sikerén felbuzdulva az idén is megrendezik a veteránautó-szépségversenyt, amelyen nem csupán a héttagú szakmai zsűri döntése alapján hirdetnek győztest, hanem a közönség szavazatai alapján is.

A győztes autók tulajdonosai Zsolnay porcelán trófeát kapnak
A győztes autók tulajdonosai Zsolnay porcelán trófeát kapnak

De vajon milyen szempontok döntenek?

A szurkolók nyilván a külsőre fókuszálnak, pedig a belbecs legalább annyira fontos. A szakmai zsűri körbejárja a Hungaroringet, felméri a kiállított autókat, jegyzeteket készít, majd megnézi őket mozgás közben is. Számít a megjelenés, az illat, a bőr repedezettsége, de még a króm patinája is, ezen felül nagyra értékelik a korabeli és korhű felszereléseket. A végeredmény kialakulásánál azonban nyilván az összkép dönt – a győztes autók tulajdonosai gyönyörű Zsolnay porcelán trófeával gazdagodnak.

A szépségversenyt az autók és a motorkerékpárok számára is kiírják, a kategóriák pedig a következők: Kelet-Európa, Nyugat-Európa, Amerika, Japán, Cabrio, Háború (1945) előtti, egyéb.

A nyertes járművek vasárnap kora délután az Elegance Parade keretében megtesznek egy kört a Formula–1-es versenypályán, majd pedig részt vesznek az ünnepélyes eredményhirdetésen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik