Red Bull Air Race: „Budapest a mi Monacónk”

KOVÁCS NIKOLETTKOVÁCS NIKOLETT
Vágólapra másolva!
2015.07.05. 23:03
null
Hannes Arch szerint Budapest nélkül nem Air Race az Air Race (Fotó: Kovács Nikolett)
Ausztrália helyett Ausztria örülhetett a Red Bull Air Race mai versenynapja után. A Duna felett (és részben a Lánchíd alatt) megrendezett küzdelem Hannes Arch győzelmével ért véget.

 

„Az edzések alatt nem ment jól, de szerencsére a versenyre minden összeállt. A magyar főváros nagyon közel áll a szívemhez, és nem csak azért, mert itt szereztem az első győzelmemet 2008-ban. Budapest nélkül nem Air Race az Air Race. Ez a verseny olyan nekem, mint Monaco a Formula–1-nek. Csodálatos helyszín, hatalmas élmény itt repülni, szerintem ez a leglátványosabb, legszebb állomása a bajnokságnak” – áradozott országunk szívéről az osztrák pilóta.

„Egyetértek Hannesszal, Budapest az Air Race bölcsője. A szerdai parti Péter (Besenyei – a szerk.) házában már eleve megadja az alaphangulatot, bár szerintem a részéről ez egy taktika, hogy megtörje a ritmusunkat” – mondta nevetve a második helyezett Paul Bonhomme.

A nap meglepetését a harmadik helyezett Martin Sonka okozta, amikor a legjobb négy közé jutásnál 183 ezreddel jobb időt repülve kiejtette az egész hétvégén sziporkázó ausztrál Matt Hallt.

„Igen, már Hannesszel és Paullal is beszélgettünk erről, és azt mondták a vendégük vagyok ma este egy sörre valahol, mert megkönnyítettem a dolgukat” – mosolygott a cseh.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik