MTI 2016.10.20 13:40 Frissítve: 2016.10.20 13:44

Ralikrossz: Szabónak az Eb-cím ellenére is hiányérzete van

A szezon során előfordult műszaki problémák miatt maradt némi hiányérzet Szabó Krisztiánban, a ralikrossz Európa-bajnokság Super 1600-as kategóriájának győztesében, de ezzel együtt örül annak, hogy az utolsó fordulóban megnyerte a trófeát.

 

A Volland Racing 24 éves versenyzője a csütörtöki sajtótájékoztatóján az MTI-nek azt mondta, mivel hatpontos hátránnyal érkezett az elmúlt hétvégén rendezett, németországi idényzáróra, tudta, hogy nem csak a saját teljesítményén múlik a siker, ezért előzetesen nem dolgozott ki stratégiát a mindent eldöntő fordulóra.

„Azt tudtam, hogy az összetett második helyem akkor is biztos, ha rajthoz sem állok, ezért úgy éreztem, nincs veszíteni valóm” – nyilatkozta Szabó, és hozzátette: az Eb-cím megszerzéséhez arra is szüksége volt, hogy közvetlen riválisának ne alakuljon tökéletesen a hétvége.

Az autókrosszban háromszoros Eb-győztes pilóta a portugáliai motorhibáját sajnálja, mert szerinte azon a versenyen dobogóra állhatott volna.

„Voltak rosszabb és jobb napjaim, a jövőben pedig tudatosan fogok arra készülni, hogy csak jó és jobb napjaim legyenek” – tette hozzá.

Szabó Krisztián azt mondta, jövőre is a Super 1600-as kategóriában versenyez majd, és meg akarja védeni a bajnoki címét a mostani Skoda Fabiával, vagy egy új versenyautóval. Távlati céljai között a ralikrossz világbajnokságot nevezte meg, ottani debütálására szerinte egy, másfél évet kell várni.

Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósportszövetség (MNASZ) elnöke arról beszélt, hogy a ralikrossz Magyarországon és nemzetközi szinten is az egyik legdinamikusabban fejlődő szakág, amelyben jó csapatok jó versenyzői küzdenek egymással több tízezer, olykor 70-80 ezer néző előtt.

„A szövetség számára nagy öröm, hogy ebben a szakágban is van egy meghatározó magyar versenyző” - tette hozzá az MNASZ elnöke.

A ralikrosszban zárt, épített pályán versenyeznek a pilóták, gyakoriak és megengedettek az ütközések.

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.10.02 12:29:44

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

Emanuele Pirro, a Le Mans-i 24 órás ötszörös győztese interjút adott a Nemzeti Sportnak.

2008.10.27 21:17:44

Egyéb autó-motor nemzetisport.hu

2017.08.12 08:37:15

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Az ember minden versenyen tanul valamit, hiszen különböző körülményeket, pályákat, versenyeket ismer meg.”

2017.08.11 09:26:24

Egyéb autó-motor TÓTH ANITA

„Olimpiai bajnok akarok lenni” – exkluzív interjú a kétszeres Dakar-győztes Nasszer al-Attijah-val.

2017.07.01 11:23:41

Egyéb autó-motor KOHÁN GERGELY

A gyomrod felköltözik az agyad mellé, a füled bedugul, a szemed pedig ki akar folyni a helyéről.