Ralikrossz: Szabó Krisztián bronzérmes az Eb-n

Vágólapra másolva!
2015.10.19. 10:31
Újoncként bronzérmes lett a ralikrossz Európa-bajnokságon Szabó Krisztián.

A magyar pilóta menedzsmentjének tájékoztatása szerint a német Volland Racing 23 éves versenyzője műszaki hibával küzdve ötödikként zárt vasárnap az olaszországi Franciacortában rendezett idényzáró futamon, ezzel hat forduló után harmadikként végzett az összetett pontversenyben.

Hatalmas bravúr ez Krisztiántól, újoncként senki nem várt tőle ilyen teljesítményt, szinte az összes pálya ismeretlen volt neki és az autóval is ez volt az első teljes szezonja, így azt hiszem minden adottsága megvan ahhoz, hogy a ralikrosszban is a csúcsra érjen” – idézte a közlemény Rolf Vollandot, Szabó csapatának vezetőjét.

A ralikrossz mellett az amerikai kamionverseny-sorozatban is szereplő Szabó első szezonjában egy futamot megnyert, egyszer-egyszer pedig második, illetve harmadik volt.

A magyar pilóta autókrosszban háromszoros Eb-győztes. Két hét múlva Las Vegasban, az amerikai kamionos gyorsasági sorozat idényzáró viadalán áll rajthoz, azt ugyanakkor már jelezte, hogy jövőre maradni akar a ralikrosszban, mégpedig ugyanebben a csapatban.

A ralikrosszban zárt, épített pályán versenyeznek a pilóták, gyakoriak és megengedettek az ütközések.

Autókrosszban karosszéria nélküli autókkal indulnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik