Rali: a Zemplénben rendeznék meg az Eb-futamot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.09.14. 22:27
Címkék
A rali Eb zárófutamának megrendezésére benyújtott magyar pályázat szerint a központ Nyíregyháza lenne, de a verseny jelentős része a Zemplénben zajlana.

„A kiszolgáló létesítmények lennének a városban, illetve pénteken egy szuperspeciális szakasz, de a viadalra a Zemplénben kerülne sor. Ez nemcsak egy sportesemény, hanem a külföldiek idecsalogatása is, akik így könnyedén eljuthatnak például Tokajra is” – mondta péntek este Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség elnöke az M1 aktuális csatornán.„A kiszolgáló létesítmények lennének a városban, illetve pénteken egy szuperspeciális szakasz, de a viadalra a Zemplénben kerülne sor. Ez nemcsak egy sportesemény, hanem a külföldiek idecsalogatása is, akik így könnyedén eljuthatnak például Tokajra is” – mondta péntek este Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport-szövetség elnöke az M1 aktuális csatornán.

A sportvezető elárulta, az előterjesztés alapján a kormány garanciát nyújt arra, ha a nemzetközi szövetségtől elnyerik a Eb zárófutamának rendezési jogát a 2019 és 2023 közötti időszakra.

„Hatalmas lehetőség a magyar autósportnak, illetve a szurkolóknak is, akik hét éve láthattak legutóbb Eb-futamot Magyarországon” – mondta Oláh, aki megjegyezte, novemberben a magyar bajnokság utolsó, nemzetközi futamát már úgy rendezik meg, hogy az mindenben megfeleljen egy Eb-futam előírásainak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik