Rali: a junior Eb mezőnye is a Rally Hungaryn

T. A.T. A.
Vágólapra másolva!
2020.07.22. 12:04
null
Chris Ingram tavaly 0.3 másodperccel veszítette el a junior Európa-bajnoki címet, hogy azután a felnőtt trófeát elhódítsa a nyíregyházi Rally Hungaryn (Fotó: fiaerc.com)
Címkék
A nyíregyházi futam bekerült az FIA ERC1 Junior és FIA ERC3 Junior bajnokság naptárába is, így mindkét kategória mezőnye ellátogat Nyíregyházára november 6-8-án.

 

A juniorok naptárába a 2021-re eltolt 50. Barum Czech Rally Zlín helyére került be a Rally Hungary, ezáltal mindkét junior bajnokság mezőnye legalább öt helyszínen méretheti meg magát – két murvás és három aszfaltos versenyen.

„Örömmel jelentjük be, hogy a Rally Hungary bekerült az FIA ERC1 Junior és FIA ERC3 Junior bajnokság naptárába, aminek köszönhetően ismét él a versenyzők számára a legrosszabbul sikerült futamuk nullázásának opciója – nyilatkozta az ERC koordinátora, Jean-Baptiste Ley. – Nagyon jó az együttműködésünk a Rally Hungary promóterével, a Truck Race Promotion Kft-vel, így biztosak vagyunk abban, hogy ők és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség magas színvonalú bajnoki fordulót rendeznek a feltörekvő fiatal versenyzőknek és csapataiknak is.”

„Tavaly elképesztően izgalmas szezont láthattunk az ERC Junior kategóriában – mondta Őry Tamás, a Rally Hungary promótere. – Mindannyian emlékszünk a Chris Ingram és Filip Mareš között zajló kiélezett csatára, amelyben végül Ingram maradt alul 0.3 másodperccel és egy ponttal. Miután a Barum Czech Rally Zlín idei versenyét törölték a naptárból, úgy gondoltuk, jó ötlet lenne Magyarországra hozni a junior bajnokságot. Már tavaly is voltak ilyen ambícióink, de akkor ez nem volt lehetséges, idén azonban a nemzetközi promóter, a Eurosport Events nyitott volt az együttműködésre. Nagyon örülünk, hogy sikerült két olyan magasszintű sorozatot hozni Magyarországra, ami a jövő raliversenyzőinek kinevelésére fókuszál.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik