NASCAR: Bristolba költöztették az All Star-bemutatóversenyt

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.16. 12:46
Címkék
Az egyesült államokbeli NASCAR autós gyorsasági versenysorozat Bristolba költöztette a május 16-ról, Charlotte-ból elhalasztott All Star-bemutatóversenyét, amelyen így a tervek szerint 30 ezer néző lehet jelen.

A koronavírus-járvány miatt az All Star-viadalnak július 15. lett az új időpontja, és bár eredetileg a helyszínen nem akartak módosítani, a járványhelyzet következtében mégis arra kényszerültek, hogy elköltöztessék Charlotte-ból a futamot.

„Charlotte mindig is a szülőhelye és a tradicionális otthona lesz az All Star-versenynek, azonban a fertőzéssel kapcsolatos jelenlegi adataink ismeretében Észak-Karolina helyett Bristol sokkal megfelelőbb helyszín abban a tekintetben is, hogy mekkora létszámú közönséget tudunk beengedni a létesítménybe” – nyilatkozta Marcus Smith, a versenypályákat üzemeltető Speedway Motorsports ügyvezető elnöke.

Az eredetileg 155 ezer néző befogadására alkalmas bristoli lelátóra a jelenlegi tervek szerint – megfelelő távolságtartással – nagyjából 30 ezer fős közönséget tudnak majd felengedni.

Az Egyesült Államokban a nagy érdeklődésre számot tartó sportágak közül éppen a NASCAR volt az első, amely a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozások és szünet után újraindult. Május 17-én Darlingtonban zárt kapuk mögött rendeztek futamot, amelyet azóta több másik is követett, közte múlt vasárnap Miamiban egy olyan viadal, amelyre ezer néző már ellátogathatott.

A mostani hétvégén Alabamába, a Talladega Super Speedwayre érkezik a NASCAR mezőnye, és ott már négyezer fős közönség követheti figyelemmel élőben a versenyt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik