Motorsport: Talmácsi tizedik az első időmérőn Assenben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.26. 17:35
Talmácsi Gábor a tizedik, Németh Balázs a tizennyolcadik helyen zárt a supersport-világbajnokságon az első asseni időmérőn. A nedves aszfalton kezdődő tréningen sokáig Talmácsi állt az élen, de az időmérő végén visszaesett a tizedik helyre.

Talmácsi a tréning elején folyamatosan gyorsult és volt olyan időszak, hogy megközelíteni sem tudták a köridejét. Majd mindenki az utolsó rohamra készült. Talmácsi is látogatást tett a boxban friss gumikért, de visszatérve a pályára hiába próbálkozott, nem sikerült javítania, míg ellenben a többieknek igen. Az ideiglenes pole pozíciót Andrea Antonelli szerezte meg.

„Minden jól ment az edzés elején, majd kijöttem új gumikért, ami valamiért nem működött. Már akkor éreztem, hogy valami nem stimmel, amikor a gumikat borító külső réteget alig tudtam lejártatni róluk. Aztán a balos kanyarokban szinte egyátalán nem volt tapadása a gumiknak, emiatt nem tudtam gyorsulni. Az időmérő elején elért körömmel lettem végül 10. A gumiproblémától eltekintve, amit egyébként vizsgálnak a szakemberek, az esős alapbeállítások rendben vannak és az elektronika is jól működött. Holnap folytatjuk a munkát és szeretnék jobb kvalifikációs eredményt elérni, hogy minél előrébbről indulhassak vasárnap” – értékelt Talmácsi.

 

Ifj. Tóth Imre nem vehet részt a versenyen, miután a legutóbbi futamon kulcscsonttörést szenvedett, majd megműtötték.

SUPERSPORT-VB, ASSEN, 1. IDŐMÉRŐ EDZÉS
1. Andrea Antonelli olasz, Kawasaki 2:03.455
2. Christian Iddon brit, MV Agusta 2:04.540
3. Matthew Scholtz dél-afrikai, Suzuki 2:04.562
10. Talmácsi Gábor magyar, Honda 2:06.260
12. Németh Balázs magyar, Honda 2:08.250

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik