Motorsport: mégsem indul Budapesten a 22-szeres világbajnok

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.03.27. 13:15
A 22-szeres világbajnok Antoni Bou a korábbi tervekkel ellentétben mégsem indul csütörtökön a motoros teremtriál-világbajnokság első magyarországi futamán.

A szervezők keddi közleménye emlékeztet rá, hogy a címvédő katalán versenyzőnek február közepén egy franciaországi bemutatón eltörött három csigolyája, és mivel később részt vett a párizsi futamon, a fájdalmai nem csökkentek, ezért nem tud rajthoz állni a magyar fővárosban.

Antoni Bou a szakág kiemelkedő és eddig verhetetlen egyénisége. A 31 éves ügyességi motoros 2007 óta megszakítás nélkül mind a tizenegy X-Trial világbajnokságot megnyerte. Emellett szintén tizenegy vb-elsőséget tud felmutatni a sportág szabadtéri változatában, a Trial Grand Prix-sorozatban is.

A motorsport tíz szakágából az X-Trial az egyetlen, ahol nem a sebesség a legfontosabb, hanem az ügyességnek, valamint a fék és a gáz megfelelő használatának van döntő szerepe. A 18.30-kor kezdődő, látványos show-nak ígérkező programra 8000 ezer nézőt várnak a Papp László Budapest Sportarénába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik