Motorsport: Kovács Niki és Szabó Krisztián havon száguldott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.11. 18:47
null
Kovács Nikolett és Szabó Krisztián ausztriai felkészülése (Fotó: Yamaha)
Kovács Nikolett gyorsasági motorversenyző és Szabó Krisztián ralikrosszpilóta az ausztriai Westendorfban közösen motoros szánoztak a havas lejtőkön.

„Be kell vallanom, hogy nem vagyok egy téliesített lány, eddig csak quaddal és minimotorral edzettem havon – amikor még volt hó hazánkban. A sebesség okozta adrenalint azonban semmi más nem tudja előidézni, márpedig ezek a motoros szánok mennek rendesen. Krisztián jóval rutinosabb ebben, a jövőben biztosan veszek majd tőle egy-két leckét. Imádnám, ha rendszeresíteni tudnánk ezt az edzésformát" – mondta Kovács Niki.

„A száguldás minden formáját szeretem. A motoros szánozás az egyik téli kedvencem. Korábban voltak olyan telek, amikor több száz kilométert is megtettem a Börzsönyben egy ilyen géppel. Örültem, hogy most egy vadonatúj 160 lóerős Yamahával is próbára tehettem a tudásomat. Igyekeztem néhány trükköt is bedobni, amit az osztrák szervezők nem mindig néztek jó szemmel" – tette hozzá Szabó Krisztián, aki a tavalyi ralikrossz Európa-bajnokságon újoncként bronzérmet szerzett, s korábban alpesi síben is nyert néhány magyar bajnoki címet, így a havas tájakon valóban otthon érzi magát.

Mindkét versenyző jó felkészülésnek tekintette az ausztriai kalandot. Kovács Nikolettnek májusban kezdődik a versenyszezonja, Szabó Krisztián első megmérettetése április 15-16-án lesz a portugáliai ralikrossz-vb-futamon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik