Motorsport: kivették Talmácsi lábából a fémet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.19. 15:08
A 2007-ben gyorsasági motoros-világbajnoki címet szerző Talmácsi Gábor sípcsontjából eltávolították a rögzítő fémeket, és otthonában lábadozhat – számolt be róla a Blikk.

A tavalyi szezonban a Superbike-világbajnokság szupersport sorozatában szereplő klasszis még június 9-én a Portugál Nagydíjon sérült meg. A futamon szétrobbant alatta 600 köbcentis Hondájának motorblokkja, és a generátor egyik kicsapódó alkatrésze eltörte a bal sípcsontját. A baleset után hosszú kálvária kezdődött, fél év alatt öt műtétet hajtottak végre sérült testrészén, s a törött csontot korábban 11 csavarral rögzítették. Miután tökéletesen összeforrt, február 17-én megszabadulhatott a fémnehezéktől.

„Nagyon vártam már, hogy végre kivegyék a sípcsontomból a rögzítő lemezt és a csavarokat, mert sok kényelmetlenséget okozott már. A hidegre és a melegre is érzékeny volt és eléggé nyomta a lábam. Szerencsére hétfőn egy nagyjából két és fél órás műtét során kivették – mesélte Talmácsi a Blikknek, aki mosolyogva mutatta meg a mintegy 300 grammot nyomó, titánból készült eszközöket. – Kezdődik a rehabilitáció, többek között gyógytornával és oxigénterápiával. Remélem, most már teljesen meggyógyul a lábam. Szeretnék végre újra motorra ülni, száguldani."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik