Motorsport: Assen szép emlékeket idéz Talmácsiban

Vágólapra másolva!
2013.04.26. 13:13
Két magyarral rajtol a hét végén a supersport-világbajnokság asseni viadala, Talmácsi Gábor és Németh Balázs is a pontszerzésre hajt.

Assen szép emlékeket idéz. Talmácsi Gábor két világbajnoki futamot nyert (2005, 2008 – 125 kcm) a motorsport szentélyében, úgyhogy legyen bármilyen hideg is az idő (8 fok van a hírek szerint), a magyar versenyző nagyon készül a supersport-világbajnokság asseni viadalára.

„Meg kellene nyerni – vigyorgott Talmácsi Gábor, majd hozzátette: – Na jó, maradjunk inkább a realitások talaján: jó lenne a legjobb tízbe kerülni a hét végén. Assen még akkor is a következő lépcsőfok lehet számomra, ha egyértelműen jobban szeretek hőségben motorozni, mint hidegben. A Hondának viszont fekszik a pálya, no meg nekem is, ami jó előjel. Nehéz időszakon vagyok túl, két hétvége, két bukás, pont nélkül. De azzal vigasztalom magam, hogy volt ennél rosszabb szezonkezdetem is, és abból is felálltam...” – mondta Talmácsi, aki az idénynyitó futamon hatalmasat esett, elvesztette az eszméletét, eltört az állkapcsa, valamint jó néhány horzsolást szenvedett, a legutóbbi aragóniai versenyen meg az első körben ütötték ki alóla a Hondát. Szerencsére akkor nem sérült meg súlyosan, de a bokáját azért még mindig fájlalja. Ám szerinte a motorozásban ez nem fogja zavarni.

A legutóbbi supersportfutamon egyébként a magyarok közül egyedül Németh Balázs ért célba (éppen hogy lemaradt a pontszerzésről, úgyhogy ő is fogadkozik), mert ifj. Tóth Imre szintén az első körben bukott, ám sajnos ő rosszabbul járt, mint Talmácsi. Hat darabra tört a kulcscsontja, úgyhogy nagy műtétre volt szükség, ezért nem lehet ott Assenben. Pedig neki is ez az egyik kedvenc pályája.

„Assenről a hideg, az eső és a gumiválasztással kapcsolatos tanácstalanság jut eszembe. Valószínűleg most is gondot okoz az időjárás, pedig a holland amúgy sem tartozik a könnyű pályák közé. A lendületet gyakran megtörik az éles kanyarok, ezért nehéz megtalálni a legjobb beállítást. Ettől függetlenül szeretnék pontot szerezni” – fogalmazta meg céljait Németh Balázs, aki már alig érez fájdalmat a kulcscsontjában, amelyet az idénynyitó után kellett megoperálni.

Eddig jól is kezdtek a magyarok, az első szabadedzésen Talmácsi hetedik, Németh tizedik hellyel indított, az első időmérő edzés fél kettőkor kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik