Motokrossz ob: Varga már bajnok, Szvoboda majdnem

NAGY NORBERTNAGY NORBERT
Vágólapra másolva!
2016.08.31. 15:08
null
Szvoboda Bence a levegőben (Fotó: Nagy Norbert)
A végéhez közeledik a hatfordulós magyar motokrosszbajnokság. Az utolsó előtti erőpróbának a hódmezővásárhelyi Roland-ring adott otthont. Az élsport-kategóriákat uraló versenyzők nem bíztak semmit a véletlenre, Varga Imre és Szvoboda Bence is nagy fölénnyel győzött kategóriájában.


Tanári motorozást mutatott be a magyar motokrossz bajnokság utolsó előtti fordulóján az MX2-es és az MX1-es kategória éllovasa, Varga Imre és Szvoboda Bence.

A 24 éves Szvoboda egész évben a mezőny előtt motorozott az élsportolók MX1-es kategóriájában, egy futam kivételével valamennyi felvonást megnyerte. Így volt ez Hódmezővásárhelyen is. Az edzéseken és a futamokat sem tudták legyőzni ellenfelei, akik viszont többet is hibáztak, így majdnem kikaparták neki a gesztenyét, hiszen 1 pontra került a címvédéstől a sérülésekkel bajlódó, nyolcszoros magyar bajnok.

„A Gaildorfban becsípődött derekam még nem az igazi, ezért magamhoz képest óvatosabban versenyeztem. A fülledt, párás kánikula sem a mi oldalunkon állt, de ezért ilyen szép ez a sport, szélsőséges körülmények között is teljesíteni kell. Már nagyon közel van az eredmény, amiért egész évben dolgoztam a csapatommal és a segítőimmel együtt. Gyálon, az utolsó magyar bajnoki versenyen révbe érhetek.A cél természetesen a győzelem.” – nyilatkozta a futamok után a bajnoki éllovas. Az élsportolók MX2-es kategóriája idén a 17 éves Vargáról szól. Az első fordulóban szárnyaló, majd a második versenyen megsérülő Hugyecz Erik távolmaradása után senki sem tudott a gyirmóti versenyző nyomába érni.

Hódmezővásárhelyen újra tarolt, és az élsport MX2-es géposztály mellett az utánpótlás (15-21 év) különértékelésben is a legjobbnak bizonyult. Utóbbi kategóriában már behozhatatlan előnyre tett szert a szeptember 11-i gyáli finálé előtt, ami a második junior bajnoki címe volt pályafutása során.

Varga Imre (Fotó: Nagy Norbert)
Varga Imre (Fotó: Nagy Norbert)

„Nagy volt a hőség, és teljesen kihajtottam magam, de örülök, hogy sikerült elérnem a szezon elején kitűzött célomat, amiben fontos szerepe volt a családomnak és a csapatomnak, a Team HTS KTM-nek, valamint a szponzoraimnak, hogy megteremtették számomra ehhez a feltételeket. Nélkülük nem sikerült volna!” – nyilatkozta a leintés után a kimerült motoros.

A nemzetközi versenyeken edződő ifjú titánnak ezzel még nem ért véget az éremeső. Két hét múlva a magyar bajnoki finálén nagyon könnyen duplázhat, hiszen csak 2 pont választja el a felnőtt MX2-es kategória bajnoki címétől.

A magyar bajnokság állása – Utánpótlás MX2:
1. Varga Imre 244 pont (már bajnok)
2. Kiss Márk 194 pont
3. Lévai Csaba 152 pont
4. Dömök Dominik 145 pont
5. Pergel Márk 128 pont

A magyar bajnokság állása – MX2:
1. Varga Imre 229 pont
2. Kiss Márk 181 pont
3. Kruss Károly 159 pont
4. Lévai Csaba 123 pont
5. Pergel Márk 114 pont

A magyar bajnokság állása – MX1:
1. Szvoboda Bence 247 pont
2. Martin Krc 198 pont
3. Déczi Balázs 182 pont
4. Szőke Márk 169 pont
5. Szabó Zoltán 149 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik