Motokrossz: győzelemmel zárta a szezont Szvoboda Bence

NAGY NORBERTNAGY NORBERT
Vágólapra másolva!
2016.10.06. 16:02
null
Szvoboda Bence remekül zárta a cseh bajnoki szezont
Szvoboda Bence mindent megtett, hogy a magyar bajnoki címe mellé a cseh koronát is begyűjtse Loketben, az idényzáró viadalon. A 24 éves magyar motoros bravúros győzelmet aratott, de 22 ponttal lemaradt az év végi elsőségről.

Oroszlánszívvel küzdött egész évben Szvoboda Bence, a magyarok egyik legjobb motokrosszosa. Porckorongsérv és keresztszalag-szakadás sem hátráltatta, hogy a céljáért harcoljon, és ő legyen a nemzetközi cseh motokrosszbajnokság MX2-es királya. Nem rajta múlt, hogy ez nem sikerült.

A loketi záró viadalon bajnok formában motorozott sérülései dacára. Az esős, októberi időben megrendezett versenyen emlékezetes küzdelmet mutatott be a publikumnak. Az első futamban harmadik helyen végzett, szemüveg nélkül, ami a motokrosszban a felverődő sár és kövek miatt rendkívül veszélyes. A második futamban pedig a rá jellemző buldog stílusban gázolt át a mezőnyön.

A rajtokat mindkét felvonásban elrontotta, így az élmezőny végéről, a tizedik pozícióból kellett előre motoroznia. Egyenletes tempóval vadászta le az ellenfeleket, és az utolsó körre támadási pozícióba került az első helyezettel szemben. Két kanyarral a leintés előtt indította a mindent eldöntő akciót, ami sikerrel végződött, így az év utolsó futamát megnyerte a magyar fiú.

Szvoboda Bence remekül zárta a cseh bajnoki szezont
Szvoboda Bence remekül zárta a cseh bajnoki szezont

„Örülök az utolsó futam megnyerésének. A hét fordulóból négyet megnyertem, de ez is kevésnek bizonyult. Sok volt a kaplicei keréktörés miatt elbukott hátrányom, éppen az a 22 pont hiányzott a bajnoki címhez. A technikai sportban ez sajnos benne van. Ezt kell fogadnom, jövőre viszont még nagyobb motivációval szállok harcba az idén elveszített bajnoki címért" – összegezte gondolatait az MX2-es kategória ezüstérmese.

Bence számára ezzel még nem ért véget a neheze. Két műtét is vár rá az ősz folyamán. A fent említett porckorongsérvet és keresztszalag-szakadást szeretné helyrehozni, hogy a 2017-es szezonnak egészségesen vághasson neki. A következő évben nagy feladatok várnak a kilencszeres magyar bajnokra, de erről még nem szeretne konkrétumokat elárulni. Most a legfontosabb feladat számára a teljes felépülés.

CSEH MOTOKROSSZ BAJNOKSÁG
A loketi verseny végeredménye (MX2):

1. Szvoboda Bence (Magyarország, KTM), 45 pont
2. Sulivan Jaulin (Franciaország, KTM), 45 pont
3. Martin Krc (Csehország, KTM), 40 pont
4. Jan Vondrasek (Csehország, KTM), 33 pont
5. Tomás Kohut (Szlovákia, KTM), 33 pont

A 7 fordulós bajnokság végeredménye:
1. Sulivan Jaulin, 300 pont
2. Szvoboda Bence, 278 pont
3. Martin Krc, 264 pont
4. Tomás Simko, 227 pont
5. Milan Spicak, 192 pont

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik