MotoGP: Zarco verseny nélkül világbajnok Moto2-ben

Vágólapra másolva!
2015.10.09. 08:21
null
Johann Zarco az első világbajnoki címét ünnepelheti
A francia Johann Zarco egész évben uralta a gyorsaságimotoros-világbajnokság Moto2-es kategóriáját, mégis furcsa körülmények között nyerte meg élete első bajnoki címét.

 

Két héttel ezelőtt az Aragóniai Nagydíjon, négy futammal a szezon vége előtt már matematikai esélye volt a végső győzelemre, de végül elizgulta a dolgot, csak a hatodik helyen ért célba, míg legnagyobb vetélytársa, Tito Rabat megnyerte a versenyt, életben tartva a reményt, hogy megvédje világbajnoki címét.

MAGYAR KÖTŐDÉS
Elsőre furcsának tűnhet, de a 25 éves Johann Zarco bizony beszél néhány szót, mondatot magyarul. Menedzserének, mentorának felesége ugyanis magyar, így Johann is sokszor megfordul Magyarországon, főként Székesfehérváron, ahol szurkolói klubja is van.

De ez a remény már hétfő elején elszállni látszott, amikor Rabat megsérült motoros edzése közben, eltörte bal kezének orsócsontját. Még aznap megműtötték, hogy minél több ideje legyen a gyógyulásra a pénteken kezdődő Japán Nagydíj előtt.

A spanyol csupán nyolc kört tudott megtenni az első szabadedzésen, majd visszalépett a versenytől. Nem a fájdalom hátráltatta, hanem egyáltalán nem volt erő frissen műtött kezében.

Zarco 78 pontos előnnyel várta a mostani versenyt. Ha Rabat rajthoz áll az utolsó három futamon, akkor is csak 75 pontot szerezhet maximálisan, így a francia már most világbajnoknak mondhatja magát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik